„Goana după submarinele naziste”, „Autopsie regală” și „OZN: Fenomene inexplicabile”, în martie, la HISTORY Channel

„Goana după submarinele naziste”, „Autopsie regală” și „OZN: Fenomene inexplicabile”, în martie, la HISTORY Channel
Publicat: 16/02/2023, 17:02
Actualizat: 16/02/2023, 19:21
Luna martie este dedicată femeilor care au făcut istorie la HISTORY Channel, printr-o serie de programe speciale.
„Goana după submarinele naziste”, care va  avea premiera miercuri, 8 martie, de la ora 23:00, spune povestea remarcabilă a lui Gilbert Roberts, Jean Laidlaw și a Serviciul Naval Regal al Femeilor (WRNS) – cunoscut și sub numele de „Wrens” – care a folosit tactici revoluționare de jocuri de război pentru a învinge flotele de submarine ale amiralului Karl Dönitz în Bătălia Atlanticului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Este anul 1943 iar amiralul Karl Dönitz, șeful flotei naziste de submarine, aduce Marea Britanie în pragul foametei prin scufundarea navelor comerciale ale acesteia. Submarinele sale atacă fără avertisment și dispar imediat. Tacticile mortale ale lui Dönitz sunt misterioase. Dacă ruta maritimă transatlantică vitală este tăiată, Marea Britanie va fi nevoită să se predea, iar Aliații își vor pierde ultimul punct de sprijin în Europa de Vest. Marina Regală trebuie să găsească o modalitate de a-l învinge pe Dönitz. Ei apelează la Gilbert Roberts, un ofițer în rezervă al Marinei Britanice specializat în simulări și tactici de război.

Roberts are o sarcină dificilă – să folosească simulările jocurilor de război pentru a descifra tacticile lui Dönitz și să găsească o modalitate de a scufunda submarinele. Pentru a face acest lucru, are nevoie de o echipă, dar Marina nu se poate lipsi de niciun om.

El este nevoit să apeleze la un grup de femei din cadrul Serviciul Naval Regal al Femeilor (Women’s Royal Navy Service), cunoscute sub numele popular de WRENS. Împreună cu Jean Laidlaw, una dintre primele femei contabil autorizat din Marea Britanie, și cu o mică echipă de tinere strălucitoare, Roberts pune în scenă bătălii navale și scenarii de jocuri de război pe o podea, folosind cretă și machete de nave din lemn.

Intrând în mintea căpitanilor submarinelor germane, Laidlaw și grupul WRENS descifrează tacticile lui Dönitz și întorc situația în defavoarea submarinelor, dezvoltând strategii pentru a le distruge. Munca lor a permis Aliaților să schimbe cursul războiului, să contraatace submarinele inamice și să învingă Germania nazistă.

Femeile din WRENS s-au  numărat printre cei mai buni „jucători de război” din generația lor, dar moștenirea lor a fost ignorată. Acum, povestea lor poate fi spusă.
„Autopsie regală”, care va avea premiera joi, 23 martie, de la ora 21:00, este o mini-serie inedită în care Alice Roberts, profesor în antropologie biologică, investighează cauza morții a doi dintre cei mai faimoși monarhi britanici, Regele Charles al II-lea și Regina Elisabeta I.
Seria de programe „Iarna Misterelor” continuă în luna martie la HISTORY Channel cu premiera serialului documentarul „OZN: Fenomene inexplicabile” (din 7 martie, marți, ora 21:00), în care sunt examinate  cele mai recente apariții ale unor fenomene aeriene inexplicabile, precum și  noilor informații desecretizate ale SUA privind OZN-urile.
Foto: HISTORY Channel
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte