Francisc Chiuariu expune o serie nouă de portrete la AnnArt

Francisc Chiuariu expune o serie nouă de portrete la AnnArt
Publicat: 25/01/2023, 13:32

Expoziția personală Francisc Chiuariu intitulată „People You Know” va fi vernisată pe 26 ianuarie, la galeria bucureșteană AnnArt – gazda ultimelor șapte expoziții personale ale artistului devenit figură emblematică în peisajul artei contemporane din România.

Expoziția prezintă în premieră 13 picturi în ulei pe pânză, realizate în perioada 2019 – 2022, reprezentând portrete ale unor persoanalități – de la Freud la Mao până la papa Francisc. Portretele nu sunt însă identificate prin titlu, ci doar numerotate, conținând astfel o notă de ambiguitate. Între aceste lucrări, privitorul va putea descoperi inclusiv un autoportret, care a marcat, în 2019, debutul acestei serii.

Chipuri ce par să explodeze pe pânză

Expoziția este însoțită de un eseu critic semnat de istoricul de artă Magda Cârneci, care revine cu o nouă investigație asupra operei artistului, după cea din 2013, pentru seria „Teoria cercului”.

„În seria recentă de portrete semnate de Francisc Chiuariu, capetele personajelor se lichefiază într-un mod dramatic, periculos. Deformate, topite, scâlciate, chipurile oamenilor par să explodeze pe pânză – un proces straniu, de neoprit, care emană un puternic sentiment de oroare”, notează Magda Cârneci.

Citește continuarea pe Curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase