INTERVIU – Pixy Liao: Nu intenționez ca arta mea să fie corectă din punct de vedere politic

INTERVIU – Pixy Liao: Nu intenționez ca arta mea să fie corectă din punct de vedere politic
201825_0708 001
Publicat: 08/03/2023, 13:34
Actualizat: 08/03/2023, 13:47

Fotografa de origine chineză Pixy Liao, stabilită la New York, expune pentru prima dată în România la galeria 2/3 din București și vorbește într-un interviu acordat curatorial.ro despre feminism, inversarea rolurilor în relațiile heterosexuale, despre corectitudinea politică în artă, despre necesitatea chestionării normelor culturale și sociale și despre modul în care propria relație cu Moro este afectată de colaborarea lor profesională.

Expoziția „The woman who clicks the shutter” va fi vernisată pe 8 martie, la ora 18:00, în prezența artistei, care va fi ghidul unui tur pe 9 martie, la ora 19:30.

Pixy Liao explorează o gamă de posibilități relaționale și propune o răsturnare a scenariului heteronormativ în care rolurile tradiționale de cuplu devin interschimbabile. Proiectul în desfășurare este o punere în scenă a relației ei de peste 12 ani cu Moro, partenerul său. Liao creează diverse tablouri intime, jucăușe și pline de spirit care o plasează adesea într-o poziție de putere asupra lui Moro, într-o inversare subtilă a rolurilor de gen.

Expoziția „The woman who clicks the shutter” reprezintă cea mai recentă iterație a seriei „Relație experimentală” cu majoritatea fotografiilor fiind făcute după 2018, în timp ce cuplul călătorea prin China și Japonia.

Citește continuarea pe Curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase