Memorialul Lincoln primește un muzeu de 69 de milioane de dolari într-un loc surprinzător 

Memorialul Lincoln primește un muzeu de 69 de milioane de dolari într-un loc surprinzător 
Publicat: 22/02/2023, 12:05

Memorialul Lincoln va avea un muzeu de 69 de milioane de dolari ce ar urma să fie inaugurat în 2026, la timp pentru cea de-a 250-a aniversare a semnării Declarației de Independență.

Cu ocazia Zilei Președinților, marcată anual pe 20 februarie, Serviciul Parcurilor Naționale a dezvăluit un plan ambițios de construire a unui muzeu în valoare de 69 de milioane de dolari sub Memorialul Lincoln de pe National Mall din Washington D.C.

Ridicat în 1922, Lincoln Memorial este o clădire în stil templu neoclasic care îl omagiază pe Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea președinte al Statelor Unite. Înainte de asasinarea lui, în 1865, Lincoln a abolit sclavia și a pus națiunea pe calea reconcilierii după Războiul Civil.

Spațiul subteran de la Lincoln Memorial se numește undercroft – termen care, în mod obișnuit, desemnează un tip de pivniță de depozitare sau criptă cu un tavan boltit. Spațiul prezintă o grilă înaltă de coloane de beton care va fi transformată în 4.500 de metri pătrați de spațiu expozițional cu ferestre de sticlă din podea până în tavan, înlocuind exponatele actuale.

Reamenajarea va adăuga toalete, o librărie și un lift recondiționat, precum și evidențierea unor mâzgălituri despre care se crede că au fost lăsate pe fundații de muncitorii și inginerii constructori în timpul procesului de construcție.

Citește continuarea pe Curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase