Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, 5.400 de vizitatori anul trecut. Evenimente pregătite pentru Ziua Națională „Brâncuși”

Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, 5.400 de vizitatori anul trecut. Evenimente pregătite pentru Ziua Națională „Brâncuși”
Publicat: 02/02/2023, 10:46

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a înregistrat mai mult de 5.400 de vizitatori în al treilea an de activitate, când a organizat treizeci de evenimente.

Potrivit răspunsului oferit de instituție la solicitarea curatorial.ro, pe parcursul anului 2022, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” a fost vizitat de 5.470 de persoane, inclusiv participanții la evenimentele organizate și grupuri de vizitatori în diverse proiecte Erasmus.

Dintre toate evenimentele organizate – lansări de carte, simpozioane, expoziții -, cel mai popular a fost expoziția de închidere a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, care a avut loc între 11 august și 30 septembrie. Aceasta a fost vizitată de 800 de persoane, inclusiv cele prezente la vernisaj și finisaj.

Pentru 2023, programul activităților nu a fost finalizat, însă reprezentanții instituției au transmis curatorial.ro câteva repere: pe 17 februarie va fi deschisă expoziția de sculptură „Pietrele timpului”, cu lucrări realizate de Ștefan Balog, iar pe 19 februarie, când este Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, va avea loc o lansare de carte, va fi vernisată o expoziție de fotografie documentară și cvartetul Accente va susține un recital cameral.

În prezent, muzeul găzduiește o expoziție cu lucrări ale artiștilor iconari Iliana și Florin Gheorghiu și Pompiliu Ciolacu, vernisată în prima parte a lunii ianuare. Expoziția „Icoana” va fi deschisă până pe 10 februarie.

Citește continurea pe Curatorial.ro. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase