Sculpturi de Claudel și Rodin, vedete la Londra. Brauner, nevândut

Sculpturi de Claudel și Rodin, vedete la Londra. Brauner, nevândut
Publicat: 06/03/2023, 11:22

Sculpturi de Camille Claudel și Auguste Rodin au fost principalele loturi ale licitației de artă impresionistă și modernă și de lucrări pe hârtie organizată de Christie’s la Londra, la finalul săptămânii.

Licitația a fost condusă de un mulaj rar „L’Abandon”, de Camille Claudel, care a fost vândut pentru 831.600 de lire sterline, mai mult decât dublu estimării inițiale.

„L’Eternelle Idole, grand modèle”, de Rodin, unul dintre primele mulaje în bronz produse înainte de anii 1920, a fost vândut pentru 630.000 de lire sterline.

„Baiser, 2ème reduction”, reprezentare emblematică a lui Rodin asupra romantismului, a fost adjudecată contra sumei de 592.200 de lire sterline.

O altă sculptură care a realizat un preț dublu față de estimarea inițială a fost „Torse de femme”, de Ossip Zadkine. Ea a fost vândută pentru 239.400 de lire sterline.

Totalul înregistrat în licitația de artă impresionistă și modernă și de lucrări pe hârtie, între care s-au regăsit desene de Pablo Picasso și Gustav Klimt, a fost de 18,57 milioane de lire sterline.

Citește continuarea pe Curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase