EXCLUSIV. Sorin Oprescu, șicanat de Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Nu i s-a prelungit numirea ca șef de secție, iar ultima măsură luată împotriva cunoscutului medic este de domeniul absurdului (SURSE)

EXCLUSIV. Sorin Oprescu, șicanat de Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Nu i s-a prelungit numirea ca șef de secție, iar ultima măsură luată împotriva cunoscutului medic este de domeniul absurdului (SURSE)
EXCLUSIV. Sorin Oprescu, șicanat de Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Nu i s-a prelungit numirea ca șef de secție, iar ultima măsură luată împotriva cunoscutului medic este de domeniul absurdului (SURSE)
Publicat: 25/02/2021, 21:00
Actualizat: 25/02/2021, 21:02

Deși pare incredibil, aducând în prim-plan mult dorita normalitate care este amintită chiar și în această perioadă a pandemiei, există situații în care prioritățile medicale trec, din păcate, în plan secund, iar orgoliile personale valorează mai mult decât o colaborare logică, menită a aduce un plus în activitatea de zi cu zi a unui spital de renume.

Spitalul Universitar din București – o clinică universitară recunoscută, cu o activitate științifică desfășurată constant, potrivit informațiilor publicate pe site – s-a confruntat, de mai multe luni, cu situații cel puțin controversate (infectări COVID-19 care nu ar fi fost raportate, degete acuzatoare îndreptate către ”greaua moștenire” a fostului manager, lipsa unor măsuri urgente impuse de pandemia de coronavirus), iar actualul manager, Cătălin Cîrstoiu – care a preluat conducerea spitalului din data de 22.03.2020, a contraatacat susținând că nu este vorba decât despre ”informații false” propagate prin intermediul mass-media.

GÂNDUL.RO, a prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, situațiile controversate prezente pe culoarele Spitalului Universitar de Urgență din București, iar sursele noastre dezvăluie, acum, că managerul Cîrstoiu ”întreține” un alt ”război” în instituție.

Sorin Oprescu vs. Cătălin Cîrstoiu, faza ”încălcării protocolului medical” în pandemie

Sporin Oprescu, fostul edil al Capitalei, a condus Spitalul Universitar de Urgență din București între anii 1994 și 2006, dar Spitalul Elias în perioada 2001-2005.

Noul manager, Cătălin Cârstoiu, este tot medic și a mai condus Spitalul Universitar, din decembrie 2009 și până în iulie 2016, atunci când și-a dat demisia pentru că a fost ales decan al Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București.

Luna iunie 2020. Sorin Oprescu – șef al Secției de Chirurgie Generală IV de la Spitalul Universitar București – este demis, împreună cu alți 4 șefi de secție ai spitalului, motivul fiind acela că ”nu au respectat protocoalele pentru evitarea răspândirii noului coronavirus”.

Totul s-a întâmplat după un raport de gardă, iar Ministerul Sănătății a pus ”la treabă” Corpul de Control. S-a concluzionat că ”Sorin Oprescu a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conducea, iar Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interziceau aceste întâlniri și cereau medicilor ca discuțiile să aibă loc online”.

”Am aşteptat ca nişte fraieri. Bulibășeală controlată. Ăsta este reculul după 14 ani de disoluţie înceată, mai puţin înceată, a disoluţiei statului. Aici intră şi sistemul sanitar”

Sorin Oprescu

”În luna februarie, anticipând că vor veni momente grele, au început să le facă (n.red. – măsuri în contextul pandemiei). Nu a trecut mai mult de o săptămână când au început să apară circuite şi prin delaţiune s-a schimbat conducerea pentru că sunt nişte măsuri aberante, iar astăzi aceleaşi măsuri se pun în practică. Fosta conducere a fost demisă pentru că a îndrăznit să gândească înainte şi prin delaţiunile făcute, astăzi a fost schimbată. Astăzi se aplică exact aceleaşi măsuri care începuseră să fie construite”, a mai declarat Sorin  Oprescu.

Sorin Oprescu câștigă în instanță: ”Demiterea a fost facută într-o criză de răzbunare”

Totuși, medicul Sorin Oprescu a revenit pe funcția de șef al Secției de Chirurgie Generală IV de la Spitalul Universitar București după ce instanța i-a dat dreptate.

Pe data de 14 octombrie 2020, decizia prin care Sorin Oprescu a fost demis de către conducerea Spitalului Universitar de Urgență București a fost anulată de Tribunalul București. Fostul edil al Capitalei a contestat această decizie și a avut câștig de cauză. Instanța a decis că medicul Sorin Oprescu trebuie reinstalat în funcția de Șef de Secție Clinică Chirurgie IV, iar SUUB obligat să îi plătească indemnizația de conducere începând cu 15 iunie 2020 – ”cu dobânda legală de la data de 13.07.2020 până la data plații efective”, dar și cheltuielile de judecată, respectiv 5.000 de lei.

”Admite in parte contestația. Anulează decizia nr. 1311/12.06.2020 emisă de Spitalul Universitar de Urgența București. Dispune repunerea părților în situația anterioară emiterii deciziei nr. 1311/12.06.2020, respectiv reintegrarea reclamantului în funcția de Șef de Secție Clinică Chirurgie IV. Obligă pârâta la plata către reclamant a indemnizației de conducere începând cu data de 15.06.2020, sume care se vor actualiza cu dobânda legală de la data de 13.07.2020 până la data plații efective. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5000 lei cheltuieli de judecată”, au decis judecătorii de la Tribunalul București.

Ulterior, Sorin Oprescu nu s-a ferit să vorbească despre ”răzbunare” din partea conducerii SUUB, despre ”delațiune” și, mai mult, a adus în discuție ”ipocrizia maximă”.

”Demiterea a fost făcută într-o criză de răzbunare şi a fost bazată pe delaţiune şi ipocrizie maximă. Hotărârea judecătorească este executorie. Se intră în legalitate”, a declarat medicul la România TV.

”Războiul halatelor albe”, pe culmile absurdului. Sorin Oprescu, fără loc de parcare: ”Au început măgăriile”

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, acest ”război al halatelor albe” desfășurat în plină pandemie de coronavirus a ajuns într-o fază nouă, cea a absurdului.

Managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, ”nu uită și nu iartă”, iar lupta dusă împotriva lui Sorin Oprescu cunoaște alte etape. În primul rând, fostului șef al Spitalului Universitar nu i s-a mai prelungit numirea ca șef al Secției de Chirurgie Generală IV de la Spitalul Universitar București, fiind invocate – transmit sursele GÂNDUL.RO – motive de vârstă.

Profesorul Sorin Oprescu a cerut, de altfel, scoaterea la concurs a postului de șef de secție, fiind necesară stabilizarea și dezvoltarea Secției Chirurgie IV, dar managerul Cătălin Cîrstoiu, spun sursele noastre, ”nu dorește decât să îi promoveze pe cei servili, medici are nu știu nici după ani de zile unde se află sala de operații”.

În al doilea rând, dezvăluie surse medicale, ÎN EXCLUSIVITATE, acest ”război” ia o turnură complet neașteptată și aproape hilară, fiindcă lui Sorin Oprescu i s-a luat până și… locul de parcare.

”Sunt șicane incredbile”, spun sursele noastre, ”au început măgăriile, pornind de la ideea că locul de parcare respectiv este al altcuiva, cu toate că Sorin Oprescu l-a plătit încă de anul trecut”.

Pentru ca nu cumva Sorin Oprescu să-și recupereze, ”ilegal”, locul de parcare, paznicilor de la SUUB li s-a transmis ”să îi interzică accesul acolo unde își parca mașina de atâția ani”. E drept că un război se duce cu toate mijloacele și cu toate forțele din dotare, ”dar – în plină pandemie de coronavirus și ținând cont de tot ceea ce înseamnă această problemă medicală care afectează o întreagă planetă – un loc de parcare înseamnă chiar atât de mult pentru managerul Cătălin Cîrstoiu?”, întreabă sursele GÂNDUL.RO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?