EXCLUSIV. Orban și Cîțu, cifrele confruntării televizate de la distanță! Cine a câștigat ”războiul audiențelor”?! 

EXCLUSIV. Orban și Cîțu, cifrele confruntării televizate de la distanță! Cine a câștigat ”războiul audiențelor”?! 
Ludovic Orban
Publicat: 09/09/2021, 12:43
Actualizat: 09/09/2021, 12:55

Lupta pentru șefia PNL a intrat în linie dreaptă. Până când vom afla dacă Ludovic Orban își va păstra scaunul sau va fi înlocuit de Florin Cîțu, în urma Congresului PNL din 25 septembrie, au mai rămas doar două săptămâni. Pe ultima sută de metri, cei doi apar public cu declarații, încercând să încline balanța în favoarea lor. Orban și Cîțu s-au ”războit” și miercuri seară. Unul s-a aflat în studioul B1 TV, iar celălalt la Digi 24. 

Ludovic Orban și Florin Cîțu s-au intersectat pe ”sticlă” de la 21.00 și până la 22.15, iar GÂNDUL a calculat ratingul și shareul pe cele mai relevante segmente de public și vi le prezintă în premieră.

Practic, aparițiile lor televizate s-au suprapus cinci sferturi de oră, însă trebuie să ținem seama – înainte de toate – și de anvergura posturilor TV la care cei doi s-au ”duelat” în direct.

Ludovic Orban, despre ”istoria” crizei politice: ”Cîtu a remaniat un alt ministru, și nu orice ministru, cel al Justiției”

Subiectul ”criza politică din România” este la ordinea zilei, iar Ludovic Orban l-a ”înțepat” pe premierul Florin Cîțu, afirmând că totul a pornit de o ”demitere de ministru” (n.red. – Vlad Voiculescu), însă stabilitatea coaliției a fost salvată.

Lucrurile s-au precipitat după ce premierul Cîțu l-a demis și pe Stelian Ion, ministrul Justiției, cu toate că exista un ”act adițional” referitor la procedura prin care erau stabiliți pașii necesari a fi făcuți după remanierea unui ministru.

”Eu îmi doresc soluționarea cât mai rapidă a crizei. Acum, să fim cinstiți. Cum a fost provocată criza: am avut o demitere de ministru, în urma căreia am reușit să restabilim unitatea coaliției. Demiterea lui Vlad Voiculescu a avut un temei și a și fost acceptată de opinia publică. Am semnat un act adițional, cu o procedură cu privire la modalitatea în care trebuie să procedezi în momentul în care Premierul reușește să remanieze un ministru. Cîtu a remaniat un alt ministru, și nu orice ministru, cel al Justiției. România se află sub mecanismul de cooperare și verificare. Avem, ca să spun așa, recomandările formulate, iar noi trebuie să le îndeplinim”, a declarat președintele PNL în timpul emisiunii de la B1 TV.

Florin Cîțu: ”Domnul președinte și-a negociat întâi poziția de președinte al Camerei Deputaților”

La rândul său, premierul Florin Cîțu îl consideră pe Ludovic Orban principalul vinovat pentru ”negocierea” care a fost făcute după alegerile parlamentare din 6 decembrie, spunând că ministerele cu cele mai mari bugete au rămas la USR PLUS.

Potrivit lui Florin Cîțu, în PNL există o ”mare dezamăgire”, din această cauză, cu atât mai mult cu cât Ludovic Orban ar fi fost mult mai interesat de obținerea funcției de președinte al Camerei Deputaților, motiv pentru care USR PLUS a obținut portofolii ”bogate”.

”În Partidul Național Liberal este o mare dezamăgire de modul în care au fost negociate în iarnă portofoliile. Foarte mulți dintre colegii mei au spus că domnul președinte și-a negociat întâi poziția de președinte al Camerei Deputaților și după aceea au rămas portofoliile. La rectificarea bugetară, vreau să vă spun, când m-am uitat ce ministere au cele mai mari bugete, și sunt Ministerele Sănătății, Transporturi, Investiții și mai era încă unul, dar cred că tot acolo, deci ministere care nu sunt la noi. Acolo sunt ministerele cu bani și o negociere făcută de domnul președinte în iarnă a transmis și a creat această problemă în Partidul Național Liberal, unde aceste ministere au ajuns la USR. Dacă va face o astfel de negociere din nou, nu cred că va fi foarte bine primit în Partidul Național Liberal. Atunci când negociem trebuie să negociem și interesele Partidului Național Liberal, nu interesele personale”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Confruntarea de la distanță dintre Orban și Cîțu și audiențele înregistrate

”Duelul” de la distanță – și la oră de vârf – dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu nu s-a dus numai la nivel declarativ, fiecare parte dorind să își convingă susținătorii că merită poziția cea mai înaltă în PNL.

A existat, firește, și un ”război al audiențelor” între cei doi adversari, fără a omite amănuntul esențial referitor la anvergura celor două posturi TV.

Pentru a calcula această audiență TV există RATING – măsurătorile se fac pe un anumit număr de televizoare; acest sondaj se face, în România, pe 1.200 de televizoare, iar ratingul înseamnă câte tv urmăresc emisiunea respectivă – și SHARE, respectiv câte dintre cele 1.200 de televizoare sunt deschise și câte, în acel moment, urmăresc emisiunea respectivă.

GÂNDUL prezintă, în premieră, cifrele înregistrate în timpul acestui ”război al audiențelor” care i-a avut ca protagoniști pe Ludovic Orban, președintele PNL, și pe Florin Cîțu, premierul România.

RATING. Ludovic Orban vs. Florin Cîțu

Publicul URBAN

  • Ludovic Orban: 0,6
  • Florin Cîțu: 0,86

Publicul 18-49 URBAN (cel mai relevant)

  • Ludovic Orban: 0,38
  • Florin Cîțu: 0,96

Publicul NAȚIONAL

  • Ludovic Orban: 0,56
  • Florin Cîțu: 0,74

SHARE. Ludovic Orban vs. Florin Cîțu

Publicul URBAN

  • Ludovic Orban: 1,38
  • Florin Cîțu: 2,06

Publicul 18-49 URBAN (cel mai relevant)

  • Ludovic Orban: 1,34
  • Florin Cîțu: 3,26

Publicul NAȚIONAL

  • Ludovic Orban: 1,26
  • Florin Cîțu: 1,7

După cum se poate observa, cifrele ”seci” care au fost înregistrate în timpul celor două emisiuni stabilesc un ”câștigător” de moment, acesta fiind premierul Florin Cîțu, dar – așa cum scriam mai sus – anvergura posturilor TV unde au fost prezenți cei doi ”adversari” liberali nu poate fi eliminată din ”ecuație” și având un rol important în stabilirea locurilor 1 și 2.

În ceea ce privește lupta dusă la nivel politic, cu numai două săptămâni înainte de Congresul PNL, ea rămâne ”deschisă”, ultima sută de metri putând oferi, bineînțeles, surprize. Ludovic Orban și Florin Cîțu – cu sau fără ”ași” în mânecă, extrași la momentul oportun – continuă cursa pentru șefia liberalilor, iar GÂNDUL vă va oferi și alte informații în premieră.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani