5 metode naturale de a-ți întineri chipul după 40 de ani

5 metode naturale de a-ți întineri chipul după 40 de ani
Publicat: 28/06/2022, 11:26
Actualizat: 28/06/2022, 11:27

Visul oricărei femei, indiferent de vârstă, este să îmbătrânească frumos și să aibă o piele cu aspect neted și strălucitor. Însă, de cele mai multe ori, vârsta unei femei poate fi ’’ghicită’’ după aspectul pielii feței, gâtului și mâinilor.

Dacă îți dorești să arăți cu zece ani mai tânără într-un mod natural, următoarele sfaturi te vor ajuta să te bucuri de un aspect mai tânăr și natural al pielii, indiferent că ai 30, 40 sau 50 de ani.

Îmbunătățește-ți rutina de somn

Dacă îți dorești să arăți mai tânără într-un mod natural, odihna este extrem de importantă. Așadar, asigură-te că ai un somn de calitate de cel puțin 7-9 ore în fiecare noapte. Un somn bun nu doar că diminuează cearcănele și îți oferă energie, însă permite și celulelor pielii să se regenereze și să producă mai mult colagen, substanță care ajută la reducerea aspectului ridurilor și îți oferă o strălucire tinerească.

Îngrijește-ți dantura

Un zâmbet frumos și sănătos are puteri nebănuite asupra încrederii și a stimei de sine. În plus, un zâmbet cu dinți albi și aliniați influențează în mod pozitiv aspectul tineresc și simetria facială. De aceea, dacă îți dorești să te bucuri de un zâmbet mai strălucitor și de o gură cu un aspect mai tânăr, îți recomandăm să iei în considerare un tratament de albirea dintilor. Dinții galbeni sau decolorați îi fac pe oameni să pară mai în vârstă și mai puțini atractivi. Albirea profesională a dinților reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă de a-ți recăpăta strălucirea zâmbetului într-o singură vizită la cabinetul medicului stomatolog.

O altă modalitate de a te bucura de un zâmbet atât estetic, cât și funcțional este tratamentul cu fatete dentare. Acestea sunt lucrări protetice realizate sub forma unor foițe din ceramică sau zirconiu, care se aplică pe dinți, ele având rolul de a corecta numeroase defecte de ordin estetic ale zâmbetului, precum: forma și mărimea dinților naturali, spațiile interdentare de dimensiuni mici, nuanța dinților etc.

Un zâmbet sănătos și frumos se menține și prin vizitele regulate de prevenție programate la medicul stomatolog, o dată la 6 luni, care te pot scuti de numeroase probleme neplăcute. În cadrul ședințelor de profilaxie, pe lângă faptul că poți descoperi afecțiunile dentare incipiente, medicul stomatolog va efectua afectua un detartraj, un periaj profesional și o fluorizare, toate aceste proceduri fiind absolut necesare pentru menținerea unei danturi sănătoase și frumoase.

Hidratează-te corect

Corpul uman conține apă în cea mai mare parte, iar pielea este cel mai mare organ al nostru – așa că este important să ne menținem mereu hidratate pentru a preveni deshidratarea pielii și apariția de riduri premature. Astfel, specialiștii ne recomandă să bem cel puțin 8 pahare de apă zilnic. Cu cât ești mai hidratată, cu atât pielea va căpăta un aspect mai plin, mai neted și, în cele din urmă, cu aspect mai tânăr.

Mănâncă echilibrat

Încearcă să ai o alimentație echilibrată bazată pe proteine sănătoase, grăsimi sănătoase, legume și fructe bogate în antioxidanți. De exemplu, ai nevoie de proteine pentru a-ți menține musculatura tonifiată. În caz contrar, pierderea masei musculare duce la pierderea forței și a echilibrului, accelerând procesul de îmbătrânire. Studiile arată că persoanele care consumă fructe și legume în mod regulat au o textură mai bună a pielii. Alege fructe și legume bogate în vitaminele A, C, D, E și K, cum ar fi varza kale, portocale, căpșuni, afine, ardei gras și spanac pentru a te bucura de toate beneficiile lor.

Evită, în schimb, consumul în exces de zahăr, sare, tutun și alcool. Alcoolul și zahărul, de exemplu, deshidratează pielea și cresc nivelul de inflamație din corp, accelerând procesul de îmbătrânire și dând pielii un aspect tern și uscat.

Fă mișcare

S-a dovedit faptul că cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire al organismului. Totodată, s-a constatat că persoanele trecute de 40 de ani, care făceau exerciții în mod regulat, aveau o piele mai elastică și cu aspect mai strălucitor, similară persoanelor de 20-30 de ani, după cum arată un studiu efectuat de Universitatea McMaster din Ontario.

Nu numai pielea ’’se bucură’’ de beneficiile sportului, ci întregul organism. Exercițiile fizice te ajută să ai o postură mai bună și o inimă mai sănătoasă, îmbunătățesc memoria, starea de spirit, somnul, alungă stresul și stările de anxietate.

Dacă îți dorești să te bucuri pentru cât mai mult timp de un chip cu aspect mai tânăr după 40 de ani, încearcă să nu folosești machiajul în exces pentru a ascunde semnele trecerii timpului. Dimpotrivă, alege să-ți pui în evidență trăsăturile cu care te mândrești cel mai mult folosind un machiaj discret și natural, și nu uita să urmezi sfaturile noastre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Știința confirmă: îmbrățișările pot alina durerea, anxietatea și depresia!