Alegeri parlamentare 2020 | Poșta Română a început livrarea buletinelor de vot pentru românii care vor vota prin corespondenţă/ Țările în care un singur român s-a înscris pentru a vota

Redactor:
Florentina Dinu
Alegeri parlamentare 2020 | Poșta Română a început livrarea buletinelor de vot pentru românii care vor vota prin corespondenţă/ Țările în care un singur român s-a înscris pentru a vota
Alegeri parlamentare 2020 | Poșta Română a început livrarea buletinelor de vot pentru românii care vor vota prin corespondenţă/ Țările în care un singur român s-a înscris pentru a vota. Foto: Poșta Română

Aproape 6.000 de buletine de vot au plecat astăzi din România către 37 de țări, printre care se numără Germania, Bulgaria, Republica Moldova, dar și Haiti și Myanmar.

„Compania Naţională Poşta Română a expediat prima tranşă de buletine de vot către alegătorii înscrişi în Registrul Electoral pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Trimiterile cu documente au plecat deja către 37 de ţări”, a informat compania de stat.

Aproape 36.000 de români s-au înscris la votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare.

Din cele 35.808 plicuri cu documente pentru alegătorii înscriși la votul prin corespondență, astăzi au fost trimise 5.742 către români din 37 de țări.

Buletinele de vot sunt transportate prin curse auto în Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Republica Moldova, și toate cursele sunt însoțite de jandarmi pe drumul până la graniță. În restul țărilor, transportul se va face pe cale aeriană. În total, 9 companii aeriene sunt implicate în procesul de distribuire externă, dar şi 106 operatori poştali, câte unul în fiecare ţară de destinaţie.

Marea Britanie, cap de listă în ceea ce privește numărul de români înscriși în Registrul Electoral. Țări în care un singur român s-a înscris pentru votul prin corespondență

Cele mai multe trimiteri vor fi transmise către Marea Britanie, acolo unde 8.419 români s-au înscris în Registrul Electoral exprimându-şi, astfel, opţiunea de a vota prin corespondenţă. La polul opus, există destinaţii unde o singură persoană a solicitat această modalitate de vot: Republica Dominicană, Vanuatu, Panama, Mozambic.

Documentele necesare exercitării dreptului la vot prin corespondenţă, transmise  prin Poşta Română, sunt următoarele: un certificat de alegător; o etichetă pentru sigilarea plicului exterior; un autocolant cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenţă; un autocolant cu menţiunea „PRIORITY/PRIORITAIRE”; un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului; instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot; un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Senatului; un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Camerei Deputaţilor; un plic interior ce conţine: un plic suport în interiorul căruia se află două autocolante cu menţiunea „VOTAT” şi o etichetă pentru sigilarea plicului interior.

Toate informaţiile necesare referitoare la procedura de vot se găsesc în interiorul plicului sau pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

Poşta Română oferă doar servicii poştale de expediere în străinătate a documentelor necesare votului prin corespondenţă, servicii de prelucrare, înregistrare şi predare a plicurilor cu voturi transmise de cetăţeni către Biroul Electoral şi servicii poştale de prelucrare a expediţiilor internaţionale sosite după încheierea perioadei electorale, precum şi predarea acestora către Biroul electoral.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
Veste ȘOC pentru elevi! Se introduce o nouă materie în școli. Despre ce este vorba
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Marius Tucă s-a vaccinat în direct. Medicul Adrian Marinescu i-a administrat vaccinul gripal
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
ADEVĂRUL despre cauciucurile allseason. Cât de bune sunt, de fapt, pe timp de iarnă
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Au trecut 30 de ani de la apariţia filmului „Singur acasă”. Cum arată acum personajul...
Inchide