Alegeri parlamentare 2020 | Poșta Română a început livrarea buletinelor de vot pentru românii care vor vota prin corespondenţă/ Țările în care un singur român s-a înscris pentru a vota

Alegeri parlamentare 2020 | Poșta Română a început livrarea buletinelor de vot pentru românii care vor vota prin corespondenţă/ Țările în care un singur român s-a înscris pentru a vota
Foto - ilustrativ: Poșta Română
Publicat: 04/11/2020, 15:32

Aproape 6.000 de buletine de vot au plecat astăzi din România către 37 de țări, printre care se numără Germania, Bulgaria, Republica Moldova, dar și Haiti și Myanmar.

„Compania Naţională Poşta Română a expediat prima tranşă de buletine de vot către alegătorii înscrişi în Registrul Electoral pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Trimiterile cu documente au plecat deja către 37 de ţări”, a informat compania de stat.

Aproape 36.000 de români s-au înscris la votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare.

Din cele 35.808 plicuri cu documente pentru alegătorii înscriși la votul prin corespondență, astăzi au fost trimise 5.742 către români din 37 de țări.

Buletinele de vot sunt transportate prin curse auto în Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Republica Moldova, și toate cursele sunt însoțite de jandarmi pe drumul până la graniță. În restul țărilor, transportul se va face pe cale aeriană. În total, 9 companii aeriene sunt implicate în procesul de distribuire externă, dar şi 106 operatori poştali, câte unul în fiecare ţară de destinaţie.

Marea Britanie, cap de listă în ceea ce privește numărul de români înscriși în Registrul Electoral. Țări în care un singur român s-a înscris pentru votul prin corespondență

Cele mai multe trimiteri vor fi transmise către Marea Britanie, acolo unde 8.419 români s-au înscris în Registrul Electoral exprimându-şi, astfel, opţiunea de a vota prin corespondenţă. La polul opus, există destinaţii unde o singură persoană a solicitat această modalitate de vot: Republica Dominicană, Vanuatu, Panama, Mozambic.

Documentele necesare exercitării dreptului la vot prin corespondenţă, transmise  prin Poşta Română, sunt următoarele: un certificat de alegător; o etichetă pentru sigilarea plicului exterior; un autocolant cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenţă; un autocolant cu menţiunea „PRIORITY/PRIORITAIRE”; un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului; instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot; un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Senatului; un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Camerei Deputaţilor; un plic interior ce conţine: un plic suport în interiorul căruia se află două autocolante cu menţiunea „VOTAT” şi o etichetă pentru sigilarea plicului interior.

Toate informaţiile necesare referitoare la procedura de vot se găsesc în interiorul plicului sau pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

Poşta Română oferă doar servicii poştale de expediere în străinătate a documentelor necesare votului prin corespondenţă, servicii de prelucrare, înregistrare şi predare a plicurilor cu voturi transmise de cetăţeni către Biroul Electoral şi servicii poştale de prelucrare a expediţiilor internaţionale sosite după încheierea perioadei electorale, precum şi predarea acestora către Biroul electoral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia