Prima pagină » Diverse » Alimentul cu care puteți înlocui zahărul / Ce spun specialiștii despre acest îndulcitor natural, similar cu mierea de albine

Alimentul cu care puteți înlocui zahărul / Ce spun specialiștii despre acest îndulcitor natural, similar cu mierea de albine

Alimentul cu care puteți înlocui zahărul / Ce spun specialiștii despre acest îndulcitor natural, similar cu mierea de albine
Cu ce aliment trebuie să înlocuiești zahărul. Este sănătos și gustos

Există un aliment, similar cu mierea de albine, care poate fi folosit pe post de înlocuitor pentru zahăr.

Este vorba despre agave, care provine dintr-o plantă originară din regiunile semi-aride ale Americii, în special din Mexic și Caraibe. Există 200 de tipuri diferite de plante agave și este, de asemenea, cunoscută pentru producerea de lichioruri precum tequila, care este făcută din agave albastră.

Beneficiile pentru sănătate ale siropului de agave

Conform bazei de date alimentare USDA, 1 lingură de agave conține 64 de calorii, 16 grame de carbohidrați și 14 grame de zahăr. Agave este alcătuită din două tipuri de zahăr: aproximativ 80% fructoză și 20% glucoză.

Deoarece are o cantitate mare de fructoză, conform Jurnalului Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică, agave are un număr scăzut de indice glicemic, respectiv de 17. Acesta este mult mai mic decât zahărul de masă, care are un indice glicemic de 68. Agave nu va provoca creșteri și scăderi rapide ale zahărului din sânge, cum este cazul altor tipuri de zahăr, scrie site-ul Eating Well.

Cu un astfel de beneficiu asupra nivelului de zahăr din sânge, siropul de agave este o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet care doresc să-și îndulcească alimentele. Un studiu pe animale din 2014 publicat în Journal of Medicinal Food a constatat chiar că nectarul de agave are un efect pozitiv asupra controlului greutății și controlului glucozei.

„Nectarul de agave conține urme de vitamine, cum ar fi vitaminele C și B, precum și minerale, inclusiv potasiu, calciu și seleniu, ceea ce îl face puțin mai nutritiv decât zahărul de masă”, spune Lauren Manaker, nutriționist.

„Agavele conțin și fitonutrienți (compuși vegetali) care pot avea un beneficiu antioxidant”, precizează sursa citată.

Recomandarea video

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Ea e Mălina, tânăra care a căzut de la etaj azi în Oradea! Era celebră
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ