Amenajări inedite pentru băi rafinate

Amenajări inedite pentru băi rafinate
Publicat: 22/06/2021, 15:25
Actualizat: 22/06/2021, 15:26

Cu siguranță te-ai gândit până acum la cum ar fi să ai acea baie pe care o vezi mereu pe Instagram. Pentru fiecare dintre noi, baia este un spațiu de relaxare pe care ne dorim să îl amenajăm într-un mod cât mai eficient pentru a ne oferi acea stare de bine și răsfăț. Un proiect de amenajare cât mai inteligent trebuie să îmbine în mod armonios partea funcțională cu cea estetică, pentru a obține rezultate uimitoare. Însă pe lângă partea de funcționalitate și design, baia mai are un avantaj. Chiar dacă spațiul este mult mai limitat decât în cazul celorlalte încăperi din locuință, creativitatea poate fi aici la ea acasă și poate fi dusă chiar și în extreme.

Cine spune că baia trebuie să fie un loc banal?

Din fericire, trăim într-o epocă în care avem posibilități de amenajare nelimitate. Așa că pentru inspirație, am pregătit 3 exemple inedite de design, precum și câteva sfaturi de amenajare pe numai bune de luat în calcul atunci când ești în pană de idei.

1. Băi amenajate în stilul steampunk

Sunt printre cele mai inedite și interesante tipuri de băi care ies din tipare și îi uimesc chiar și pe cei mai pretențioși musafiri. Astfel de amenajări pot fi implementate atât în băile mici, cât și în cele mari, iar punctele lor comune sunt aspectul industrial, cu culori închise și finisaje aurii, argintii, cu aspect ruginiu.

Amenajări inedite pentru băi rafinate

2. Băi amenajate în stil tropical

Pentru pasionații de natură, băile ce aduc cu jungla tropicală sunt o oportunitate de a-și pune creativitatea la încercare. Spre deosebire de stilul industrial, băile inspirate din natură exprimă personalități calme și oferă o senzație de relaxare. Punctul comun al acestor băi sunt florile, desigur, asezonate cu nuanțe de culori calde, deschise, ce oferă senzația de spațiu și securitate.

Amenajări inedite pentru băi rafinate

3. Băi amenajate cu obiecte inedite

Pentru persoanele cărora le place să ofere o nouă utilitate obiectelor pe care nu le mai folosesc, baia poate fi locul în care să le ofere o nouă viață. Cu puțină inspirație, putem folosi la decorarea și amenajarea băii orice obiecte pe care să le integrăm cu succes în designul tematic ales. Un exemplu ar fi… o bicicletă. Da, chiar dacă suntem obișnuiți ca acest obiect să fie doar un mijloc de transport, o bicicletă ar putea deveni ușor, de exemplu, suport pentru lavoar.

Amenajări inedite pentru băi rafinate
Mobilier baie Kolpasan Malaya

Desigur, mai există extrem de multe stiluri de amenajare, de la băi îndrăznețe prin culoare la băi tematice pentru copii. Indiferent de designul ales însă e important ca atunci când amenajăm baia, să luăm în considerare mai multe aspecte, inclusiv cele funcționale unde este esențial să știm cum să alegem fiecare obiect din baie, de la mobilă până la banalele baterii. Toate aceste obiecte este important să fie integrate armonios, să se completeze reciproc, altfel există riscul să fragmentăm designul băii și să îi oferim un aspect inestetic.

De la gresie la baterii de baie. Cum le alegi?

Este bine să oferi o atenție deosebită amenajării și să optezi pentru mobilier de baie, gresie, faianță și obiecte sanitare care să iasă în evidență prin design și stil. Pune întotdeauna calitatea pe primul loc și nu uita că toate aceste accesorii reflectă întru totul personalitatea ta. Un design deosebit de calitate superioară va atrage întotdeauna atenția cunoscătorilor și te vei bucura să auzi complimentele prietenilor tăi.

Cum să ai o baie rafinată?

Pentru a amenaja baia astfel încât să satisfacă cele mai înalte exigențe, e nevoie să ne punem la punct cu câteva principii generale:

  • Gresia e bine să aibă proprietăți antiaderente pentru a împiedica alunecarea. Pentru un plus de spațialitate și un design mai plăcut, ea poate fi montată pe diagonală.
  • Faianța trebuie să se asorteze perfect cu gresia. Pentru băile mici sunt indicate plăcile de dimeniuni medii, pentru a oferi senzația de spațiu. Pentru cei mai pretențioși există faianță cu inserții de lemn, piele sau sticlă. Iar dacă dorim să îi oferim băii o notă distinctivă, putem placa pereții cu ceramică sau piatră naturală.
  • Corpurile de mobilier nu trebuie să încarce prea mult spațiul.
  • Cromatica. Aspectul cromatic se bazează pe principii clare de asortare. Spre exemplu, spațiul va părea mai aerisit dacă gresia și faianța sunt într-o singură culoare. Pentru un design mai îndrăzneț, putem combina cu lejeritate două culori care se completează perfect cum ar fi: crem-maro sau albastru-alb.
  • Obiectele sanitare trebuie să fie perfect funcționale și să aibă un aspect estetic atrăgător. Chiar și în acest context, ar trebui respectate cu maximă rigurozitate anumite principii pentru a face o alegere inteligentă.

Bateriile de baie: ce ar trebui să știi

Bateriile de baie au un rol extrem de important în amenajarea băii. Dacă ele nu sunt alese în armonie cu restul obiectelor sanitare, există riscul să ne trezim cu o baie care să ne displacă. În funcție de mărimea băii și de obiectele sanitare din ea, avem mai multe tipuri de baterii de baie:

  • Baterii de lavoar
  • Baterii de cadă
  • Baterii de duș
  • Baterii de bideu
  • Seturi de baterii

Printre cele mai facile tipuri de baterii de baie sunt seturile de baterii, deoarece ele ne oferă atât funcționalitatea de care avem nevoie, cât și un aspect estetic omogen. În plus, astfel de seturi de baterii ne ajută să economisim atât timp, cât și bani.

Amenajări inedite pentru băi rafinate
Baterie lavoar Grohe Eurocube

Seturile de baterii de baie și avantajele lor

Un set de baterii de baie conține în general o baterie lavoar, baterie cadă și set duș. Avantajele seturilor de baterii de baie constau în faptul că vin cu absolut tot ce avem nevoie și nu mai este necesar să căutăm fiecare produs în parte. În plus, avem certitudinea că acestea se armonizează perfect formând un tot unitar. De exemplu, bateriile sanitare de la Neakaisa sunt la mare căutare pentru că ele oferă un plus de efect inedit în designul băii. Bateriile de lavoar Grohe sunt ideale pentru persoanele care își doresc ca și designul băii să iasă în evidență, nu doar restul casei.

Tot la NeaKaisa mai găsim baterii sanitare de lux care se potrivesc perfect ca materiale, culoare și design cu orice vis, oricât de îndrăzneț. Pentru un design „wow” putem alege baterii și seturi de baterii baie în nuanțe îndrăznețe de la auriu lucios la negru mat. Sau dacă suntem pasionați de forme unice, putem merge pe variante de baterii de baie cu linii îndrăznețe care oferă oricărei băi o alură unică.

Cea mai bună sursă de inspirație în orice domeniu ce vizează stilul de amenajare interior o reprezintă inspirația și creativitatea. Nu există limite, iar personalitatea fiecăruia poate fi transpusă prin doar câteva decizii simple de amenajare, astfel încât să ne simțim extraordinar în micile noastre momente de răsfăț în baie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Tulburătoare și Înălțătoare discuția dintre Ana Blandiana și Adrian Artene | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE