ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare

ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare
ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare
Publicat: 28/01/2021, 17:02

ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare. Programul IMM Online derulează cel mai mare recensământ online al afacerilor mici din România pentru a identifica principalele nevoi ce pot fi rezolvate prin inițiativă privată

IMM Online, programul gratuit de dezvoltare a afacerilor mici și micro din România, derulează primul recensământ online al antreprenorilor din toată țara care caută soluții practice pentru dezvoltare sustenabilă cu ajutorul digitalizării. Studiul analizează cum afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare și este accesibil la adresa: www.IMMOnline.ro

Recensământul digital al afacerilor este o inițiativă a Programului IMM Online, derulat de Digital Nation cu sprijinul Google și Banca Transilvania, și se adresează antreprenorilor din toată țara ce se confruntă cu instabilitatea economică, lipsa de know-how pentru dezvoltare sau promovare online, dar și celor care caută idei noi de afaceri, oportunități de finanțare și de accesare fonduri europene, mână de lucru calificată sau mărirea capacității de producție. 

Studiul național despre nevoile de dezvoltare ale IMM-urilor se desfășoară în primul trimestru al anului 2021 și are ca scop să identifice și să analizeze cele mai comune provocări ce pot fi adresate și rezolvate la inițiativa mediului privat și în regim colaborativ. Cu sprijinul Google și Banca Transilvania, în urma studiului, programul IMM Online va oferi gratuit ghiduri de formare și îndrumare în domeniul financiar și digital pentru companii, coroborate cu consultanță gratuită și informații la cald despre oportunități de finanțare din fonduri nerambursabile, granturi guvernamentale sau fonduri europene.

În contextul în care doar 47% din firmele înregistrate în România dețin un website și doar 5% utilizează social media, în comparație cu media UE de 77%, una din direcțiile programului vizează și dezvoltarea unui atelier online de re-start digital pentru afaceri, unde tineri specialiști formați în domeniul IT și digital vor oferi gratuit soluții digitale la cheie pentru afacerile înscrise în program, precum site-uri de prezentare, logo și identitate comercială, video de prezentare sau prezență în social media.

Participarea la studiul național IMM Online este deschisă până pe 31 martie. Pe lângă accesul garantat în programul IMM Online, respondenții vor avea șansa de a câștiga și unul dintre cele 3 pachete de consultanță în juridic, fonduri europene și inovare în afaceri. În prezent, Comunitatea IMM Online reunește deja 494 antreprenori din toată țara. Programul oferă deja acces gratuit la un cadru online de dialog, resurse și ghiduri practice. Accesul în program se poate realiza fie prin completarea studiului, fie direct, prin înscrierea pe www.IMMOnline.ro.

Programul IMM Online este organizat de Digital Nation, organizație ce promovează calificarea digitală a forței de muncă și transformarea digitală a companiilor din România. Activă din 2013, Digital Nation a inițiat o serie de programe menite să susțină punctele-cheie ale societății românești afectate de pandemia COVID-19. De exemplu, Programul Profesor în Online a  impactat deja peste 40.000 profesori, oferind acestora “cutia de unelte digitale” pentru predarea online și resurse pentru a crește interactivitatea la clasă, dincolo de ecrane. IMM Online numără astăzi peste 494 IMM-uri și sperăm ca afacerea ta să fie următoarea înscrisă în Programul Gratuit de sprijin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine