ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare

ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare
ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare
Publicat: 28/01/2021, 17:02

ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare. Programul IMM Online derulează cel mai mare recensământ online al afacerilor mici din România pentru a identifica principalele nevoi ce pot fi rezolvate prin inițiativă privată

IMM Online, programul gratuit de dezvoltare a afacerilor mici și micro din România, derulează primul recensământ online al antreprenorilor din toată țara care caută soluții practice pentru dezvoltare sustenabilă cu ajutorul digitalizării. Studiul analizează cum afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare și este accesibil la adresa: www.IMMOnline.ro

Recensământul digital al afacerilor este o inițiativă a Programului IMM Online, derulat de Digital Nation cu sprijinul Google și Banca Transilvania, și se adresează antreprenorilor din toată țara ce se confruntă cu instabilitatea economică, lipsa de know-how pentru dezvoltare sau promovare online, dar și celor care caută idei noi de afaceri, oportunități de finanțare și de accesare fonduri europene, mână de lucru calificată sau mărirea capacității de producție. 

Studiul național despre nevoile de dezvoltare ale IMM-urilor se desfășoară în primul trimestru al anului 2021 și are ca scop să identifice și să analizeze cele mai comune provocări ce pot fi adresate și rezolvate la inițiativa mediului privat și în regim colaborativ. Cu sprijinul Google și Banca Transilvania, în urma studiului, programul IMM Online va oferi gratuit ghiduri de formare și îndrumare în domeniul financiar și digital pentru companii, coroborate cu consultanță gratuită și informații la cald despre oportunități de finanțare din fonduri nerambursabile, granturi guvernamentale sau fonduri europene.

În contextul în care doar 47% din firmele înregistrate în România dețin un website și doar 5% utilizează social media, în comparație cu media UE de 77%, una din direcțiile programului vizează și dezvoltarea unui atelier online de re-start digital pentru afaceri, unde tineri specialiști formați în domeniul IT și digital vor oferi gratuit soluții digitale la cheie pentru afacerile înscrise în program, precum site-uri de prezentare, logo și identitate comercială, video de prezentare sau prezență în social media.

Participarea la studiul național IMM Online este deschisă până pe 31 martie. Pe lângă accesul garantat în programul IMM Online, respondenții vor avea șansa de a câștiga și unul dintre cele 3 pachete de consultanță în juridic, fonduri europene și inovare în afaceri. În prezent, Comunitatea IMM Online reunește deja 494 antreprenori din toată țara. Programul oferă deja acces gratuit la un cadru online de dialog, resurse și ghiduri practice. Accesul în program se poate realiza fie prin completarea studiului, fie direct, prin înscrierea pe www.IMMOnline.ro.

Programul IMM Online este organizat de Digital Nation, organizație ce promovează calificarea digitală a forței de muncă și transformarea digitală a companiilor din România. Activă din 2013, Digital Nation a inițiat o serie de programe menite să susțină punctele-cheie ale societății românești afectate de pandemia COVID-19. De exemplu, Programul Profesor în Online a  impactat deja peste 40.000 profesori, oferind acestora “cutia de unelte digitale” pentru predarea online și resurse pentru a crește interactivitatea la clasă, dincolo de ecrane. IMM Online numără astăzi peste 494 IMM-uri și sperăm ca afacerea ta să fie următoarea înscrisă în Programul Gratuit de sprijin.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Top 7 SUV-uri de familie: modele populare care pot fi cumpărate cu 7.000 de euro...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Ludovic Orban, surprins din nou cu țigară și fără mască în spațiu închis
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
O țară cunoscută și-ar putea schimba numele curând. Titulatura propusă le va suna ciudat europenilor
Horoscop zilnic 17 septembrie. Zodia care azi se va redresa financiar. Ce trebuie să facă,...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Adevărata cauză a morții a celebrului manelist Petrică Cercel
Schimbare majoră la pensii! Ce se întâmplă cu taloanele de pensii? Anunțul momentului pentru milioane...
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....