ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare

Redactor:
Gandul
ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare
ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare

ANALIZĂ: Afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare. Programul IMM Online derulează cel mai mare recensământ online al afacerilor mici din România pentru a identifica principalele nevoi ce pot fi rezolvate prin inițiativă privată

IMM Online, programul gratuit de dezvoltare a afacerilor mici și micro din România, derulează primul recensământ online al antreprenorilor din toată țara care caută soluții practice pentru dezvoltare sustenabilă cu ajutorul digitalizării. Studiul analizează cum afacerile din România își pot accelera relansarea comercială prin digitalizare și este accesibil la adresa: www.IMMOnline.ro

Recensământul digital al afacerilor este o inițiativă a Programului IMM Online, derulat de Digital Nation cu sprijinul Google și Banca Transilvania, și se adresează antreprenorilor din toată țara ce se confruntă cu instabilitatea economică, lipsa de know-how pentru dezvoltare sau promovare online, dar și celor care caută idei noi de afaceri, oportunități de finanțare și de accesare fonduri europene, mână de lucru calificată sau mărirea capacității de producție. 

Studiul național despre nevoile de dezvoltare ale IMM-urilor se desfășoară în primul trimestru al anului 2021 și are ca scop să identifice și să analizeze cele mai comune provocări ce pot fi adresate și rezolvate la inițiativa mediului privat și în regim colaborativ. Cu sprijinul Google și Banca Transilvania, în urma studiului, programul IMM Online va oferi gratuit ghiduri de formare și îndrumare în domeniul financiar și digital pentru companii, coroborate cu consultanță gratuită și informații la cald despre oportunități de finanțare din fonduri nerambursabile, granturi guvernamentale sau fonduri europene.

În contextul în care doar 47% din firmele înregistrate în România dețin un website și doar 5% utilizează social media, în comparație cu media UE de 77%, una din direcțiile programului vizează și dezvoltarea unui atelier online de re-start digital pentru afaceri, unde tineri specialiști formați în domeniul IT și digital vor oferi gratuit soluții digitale la cheie pentru afacerile înscrise în program, precum site-uri de prezentare, logo și identitate comercială, video de prezentare sau prezență în social media.

Participarea la studiul național IMM Online este deschisă până pe 31 martie. Pe lângă accesul garantat în programul IMM Online, respondenții vor avea șansa de a câștiga și unul dintre cele 3 pachete de consultanță în juridic, fonduri europene și inovare în afaceri. În prezent, Comunitatea IMM Online reunește deja 494 antreprenori din toată țara. Programul oferă deja acces gratuit la un cadru online de dialog, resurse și ghiduri practice. Accesul în program se poate realiza fie prin completarea studiului, fie direct, prin înscrierea pe www.IMMOnline.ro.

Programul IMM Online este organizat de Digital Nation, organizație ce promovează calificarea digitală a forței de muncă și transformarea digitală a companiilor din România. Activă din 2013, Digital Nation a inițiat o serie de programe menite să susțină punctele-cheie ale societății românești afectate de pandemia COVID-19. De exemplu, Programul Profesor în Online a  impactat deja peste 40.000 profesori, oferind acestora “cutia de unelte digitale” pentru predarea online și resurse pentru a crește interactivitatea la clasă, dincolo de ecrane. IMM Online numără astăzi peste 494 IMM-uri și sperăm ca afacerea ta să fie următoarea înscrisă în Programul Gratuit de sprijin.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Anunţ BOMBĂ despre pensii! Se schimbă TOT! Lovitură mare pentru pensionari
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide