Andreea Berecleanu, înlocuită de la Observator. Revenire de senzație la pupitrul știrilor de la ora 19, la Antena 1!

Redactor:
Gândul
Andreea Berecleanu, înlocuită de la Observator. Revenire de senzație la pupitrul știrilor de la ora 19, la Antena 1!
JOB NOU. Cu ce se ocupă acum Andreea Berecleanu, după demisia de la Antena 1

Andreea Berecleanu, celebra prezentatoare de la Observatorul Antenei, 1 a fost înlocuită de la pupitrul știrilor. Ea a scris un mesaj pentru fanii săi, pe contul ei de Facebook, prin care confirmă infotmația și îi asigură că „nu va acccepta anumite situații impuse”.

„Am stat 17 ani în Antenaa 1 pentru că nu am fost constrânsă în vreun fel. Astăzi drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situații impuse. Sunt prezentator de știri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atât de colegii de breaslă cât și de către public tocmai pentru că nu am dezamăgit, sunt un om corect și onest. Pot să dau și amănunte despre alegerea mea de a pleca, dar cred că viața trebuie să-și urmeze cursul, la fel și profesia mea. Voi fi alături milioanelor de oameni cu dragoste și respect mereu, sub diferite forme, și vă mulțumesc pentru toți acești ani. Mulți dintre voi, așa cum mi-ați spus oficial pe rețelele mele de Social Media sau în studiile de piață, dar și pe stradă, față în față, mă considerați un prieten al familiei dv și un jurnalist cu credibilitate. Ba mai mult, aceia dintre dv care nu erați telespectatori ai Antena 1, ați ales Observatorul de dragul meu. Această încredere înseamnă enorm pentru mine. Așa cum nu mă dezic de principiile mele, nu mă voi dezice nici de voi! Ne vom întâlni, cu siguranță! Cu dragoste, a voastră, Andreea”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Deși s-a spus că motivul plecării Andreei Berecleanu de la Observator ar fi faptul că știrista își dorește să aibă mai mult timp pentru proiectele sale personale, aici fiind vorba despre clinica de estetică pe care o are, alături de soțul ei, realitatea ar fi alta, potrivit cancan.ro.

Concret, echipa Antenei 1 ar fi fost cea care a renunțat la prezentatoare, iar înlocuitoarea ei este nimeni alta decât Sandra Stoicescu, varianta preferată de trust. Inițial s-a spus că Berecleanu va rămâne în prim plan cu știrile, oferindu-i-se postul de prezentatoare pe Observatorul de weekend, dar adevărul este că știrista rămâne fără proiect în televiziune.

Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00, la Antena 1, începând din această primăvară

Sandra Stoicescu urmează să preia ștafeta știrilor, din această primăvară, scrie paginademedia.ro, care precizează că revine la Observator după zece ani ca moderator la Antena 3. Ea este, totodată, membru în consiliul de administrație al stației de știri și președinte al Fundației Mereu Aproape.

A moderat emisiuni la Antena 3 până în vara anului trecut, când jurnalista (ai cărei nași de cununie sunt soții Gabriela Firea – Florentin Pandele) a născut o fetiță.

De altfel, Sandra Stoicescu se află în concediu de maternitate, iar mutarea la Antena 1 se va realiza undeva la începutul lunii martie. Ea va prezenta Observatorul de la ora 19.00, de luni până vineri, la Antena 1.

Sandra Stoicescu (s) și Andreea Berecleanu
Sandra Stoicescu (s) și Andreea Berecleanu

“Într-o perioadă cu schimbări majore în viața mea, pe care le-am primit cu bucuria matură a mamei și a femeii împlinite din toate punctele de vedere, a venit și propunerea Antenei 1 de a prezenta Observatorul de la ora 19.00, unde timp de 16 ani am avut cele mai puternice experiențe din cariera mea de jurnalist. Parcă nici nu am lipsit de acolo, atât de firesc mi se pare să prezint Observatorul. Și nu e vorba doar de prezentarea celui mai important jurnal de știri al Antenei 1, ci de uriașa muncă de echipă din spate, unde abia aștept să pun amprenta experienței mele și de a face parte din cel mai important și mai complex proiect media al momentului. Un proiect în care, fără să uite o secundă de cei 26 de ani de când este pe piață, de tradiția pe care o are în spate, Observatorul face un salt imens spre viitor”, spune Alessandra Stoicescu despre schimbarea din viața sa profesională.

Observatorul Antenei 1 va avea o nouă identitate

Producătorii Observatorului Antenei 1 anunță că jurnalul de știri avea o nouă identitate, atât la nivel vizual, cât și la nivel editorial. Noua identitate este un nou pas în cadrul unui amplu proces care a început prin refacerea întregii redacții de știri a Antena 1, odată cu preluarea în întregime de către Antena Group a producției Observator și a presupus inclusiv mutarea într-un nou sediu.

Toate acestea au reprezentat pași esențiali în dezvoltarea Observatorului urmând ca, încă din această primavără, să devină o platformă de news 360 de grade ce va include producții TV, online dar și aplicații.

Cine este Alessandra (Sandra) Stoicescu

Sandra Stoicescu are o carieră de peste 25 de ani în mass-media, din care timp de 16 ani s-a aflat la pupitrul Observatorului, având în același timp și rolul de Corespondent Special în cazul celor mai importante evenimente externe din acea perioadă: atentatele teroriste din 11 septembrie de la New York, criza economică din 2008, alegerile prezidențiale din SUA, moartea lui Michael Jackson. Începând cu anul 2010 a fost realizator și moderator Antena 3 pentru News Magazine, 100 de minute şi „Q&A”.

Alessandra este recunoscută și pentru implicarea ei în zona socială. De 10 ani, conduce Fundația Mereu Aproape, fundație ce vine în sprijinul copiilor cu grave probleme de sănătate.

  • În anul 2010, a organizat Teledonul Inundațiilor, eveniment prin care Fundația Mereu Aproape a reușit să construiască 75 de case pentru familiile sinistraților și să le ofere acestora și alte ajutoare materiale.
  • În 2011, a înființat Intact Media Academy, școală de media ce își propune să contribuie la formarea viitoarelor generații de jurnaliși de televiziune, având ca bază de pornire experiența celor care fac această meserie în fiecare zi, unii de zeci de ani.
  • În 2012, Alessandra a început organizarea și moderarea forumurilor Intact Media Group,  evenimente care au avut ca idee de bază realizarea unui dialog real între mediul de business și autorități.
  • În 2015, a organizat Teledonul Colectiv, eveniment ce a adunat fonduri pentru a ajuta victimele incendiului de la Colectiv și pe familiile acestora. În 2019 este ambasadorul campaniei Ajut Eu, proiect ce își propune sã conecteze pe platforma www.ajuteu.ro dorinţele unor oameni, cu cei care le pot împlini, schimbând astfel destine.
  • Din 2016, a demarat un proiect menit să sprijine capitalul românesc, catalogul anual „Români care dezvoltă România”, care a adus în atenţia publicului numele, activitatea şi performanţele celor mai puternici oameni de afaceri de la noi, personalităţi care, de-a lungul anilor, prin modul în care au activat, au avut o contribuţie esenţială în dezvoltarea mediului de afaceri şi în promovarea adevăratului capital românesc.

FOTO: Facebook.com/AndreeaBerecleanu

Inchide