Anthony Fauci spune că SUA nu vor intra din nou în carantină pentru a combate Covid-19, în ciuda răspândirii variantei Delta

Anthony Fauci spune că SUA nu vor intra din nou în carantină pentru a combate Covid-19, în ciuda răspândirii variantei Delta
Doctorul Anthony Fauci / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 02/08/2021, 09:47
Actualizat: 02/08/2021, 09:51

Consilierul medical principal al președintelui Joe Biden, Anthony Fauci, a declarat duminică, 1 august, că nu se așteaptă ca Statele Unite să revină la carantină, în ciuda riscurilor tot mai mari de infecții cu COVID-19 pe care le prezintă varianta Delta.

„Nu cred că vom vedea lockdown”, a spus Fauci, care este și director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, la ABC „This Week”.

Deși Fauci nu crede că Statele Unite vor trebui să intre în lockdown așa cum au făcut-o anul trecut, el a avertizat că „lucrurile se vor înrăutăți”, pe măsură ce varianta Delta continuă să se răspândească.

„Avem 100 de milioane de oameni în această țară care sunt eligibili pentru a fi vaccinați”, a spus el.

Florida bate recordul noilor cazuri de COVID-19 pe măsură ce varianta Delta se răspândește în Statele Unite

Florida are unul dintre cele mai grave focare din țară, bazat pe cazuri noi pe cap de locuitor și a înregistrat creșterea infecțiilor cu 50% săptămânal. Cu toate acestea, guvernatorul Ron DeSantis a blocat purtarea  măștilor sanitare în școlile statului, spunând că părinții ar trebui să decidă.

Chiar dacă statele nu recurg la blocaje din nou, răspândirea variantei Delta ar putea totuși amenința economia.

Numărul mediu de cazuri noi raportate în fiecare zi s-a dublat aproape în ultimele 10 zile și numărul pacienților spitalizați în multe state este în creștere, potrivit unei analize Reuters.

Creșterea cazurilor a făcut ca Centrele pentru Controlul Bolilor să recomande în mod oficial ca și americanii complet vaccinați să poarte mască pentru față în interiorul comunităților cu răspândire substanțială sau ridicată de COVID-19, care acum acoperă cea mai mare parte a țării. În prezent, 44 de state americane și districtul Columbia au o răspândire substanțială sau ridicată a COVID-19, conform datelor CDC.

Creșterea Delta afectează cel mai mult comunitățile cu cele mai mici rate de vaccinare, stimulând noi eforturi urgente pentru a-i vaccina pe americanii reticenți.

În patru dintre cele cinci state cu cea mai mare rată de cazuri COVID-19 la 100.000 de persoane (Louisiana, Florida, Arkansas, Mississippi și Alabama), mai puțin de 50% dintre rezidenți au primit chiar și o singură doză de vaccin COVID-19 și mai puțin de 40% sunt complet vaccinați, potrivit The Times.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase