Apelul lui Cosmin Necula, primarul Bacăului, către Guvern: ”Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu! Stiți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată”

Redactor:
Florentina Dinu
Apelul lui Cosmin Necula, primarul Bacăului, către Guvern: ”Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu! Stiți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată”

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, în județul Bacău au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 1.427 de persoane, dintre care 677 sunt vindecate, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 63 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. În contextul în care duminică, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 25 de cazuri,  spitalele locale au rămas fără locuri pentru pacienții de COVID-19, iar numărul cazurilor noi cu coronavirus a crescut în fiecare zi. Un apel în acest sens îl face primarul Bacăului către Guvern, pentru că Spitalul Municipal să fie deschis iar  bolnavii cu coronavirus să fie tratați, ”până nu este prea târziu”. De asemenea, grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Bacău a pregătit un proiect de hotărâre, prin care etajele patru și cinci ale Spitalului Municipal Bacău să devină funcționale. 

Etajele special amenajate ale „Spitalului Municipal sunt nefunctionale din cauza unor probleme birocratice,  iar toate unitățile sanitare nu mai pot primi pacienți, iar bolnavii, aflați în stadii severe, se chinuie acasă.

Primarul Bacăului: ”Este de neimaginat cum stăm cu Spitalul Municipal închis de două luni! Spital în care se pot salva vieți”

Primarul Bacăului relatează că a primit un apel disperat al unui pacient confirmat cu coronavirus, aflat la domiciliu, cu o stare de sănătate înrăutățită, neputând fi preluat la spital, din cauza lipsei de locuri a Spitalului Județean Bacău:

„Continuăm să ne confruntăm cu o situație de necrezut! Tocmai am primit apelul disperat al unui pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus. Se află la domiciliu, iar starea lui se înrăutățeste de la o oră la alta”, a relatat Necula. În urma apelului la Ambulanță, bolnavului i s-a comunicat că nu poate fi preluat de acasă pentru că nu mai există loc la spital. Este un caz despre care am aflat acum, nu vreau să mă gândesc câte alte situații asemănătoare există! Este de neimaginat cum stăm cu Spitalul Municipal închis de două luni! Spital în care se pot salva vieți, dotat cu toate funcționalitățile necesare pentru preluarea cazurilor grave și critice”, a declarat primarul Bacăului.

Barbatul infectat si disperat ca nu poate fi ajutat in niciun fel, a sunat la primar pentru a fi internat în spital, în condițiile în care stare lui de sănătate se înrăutățea. Bolnavul așteaptă să fie preluat de o ambulanță de sâmbătă dimineața.

Apelul primarului către Guvern: Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu!”

„Oameni buni, stimați membri ai Guvernului și lideri PNL Bacău, știți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată, așa cum am arătat încă de săptămâna trecută. Vă rog nu vă jucați, nu mai vorbim despre o luptă a orgoliilor și despre cine își asumă mai multe merite! Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu!”, se arată în apelul primarului Cosmin Necula.

Consilierii locali liberali cer ședință de urgență pentru darea în folosință a etajelor 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Bacău a pregătit un proiect de hotărâre, prin care etajele patru și cinci ale Spitalului Municipal Bacău să devină funcționale. Demersul lor vine după ce, în ultima sa ședință, Guvernul Orban a pus ordine în situația juridică a unității spitalicești, care poate fi acum utilizată, mai ales în contextul pandemiei COVID-19. Liberalii speră ca soluția propusă să fie agreată de toate partidele politice.

”Este momentul ca lucrurile să nu mai treneze și îi solicităm primarului Cosmin Necula să convoace imediat o ședință de consiliu local, care să aibă pe ordinea de zi doar acest subiect, al spitalului. Etajele patru și cinci sunt gata, destinația lor pentru a trata pacienți infectați cu SARS-COV-2 este stabilită, nu mai există niciun impediment legal pentru ca unitatea sanitară să nu funcționeze. Trebuie găsită cea mai bună variantă, noi am pregătit deja proiectul de hotărâre și așteptăm să îl dezbatem, când primarul Cosmin Necula va avea disponibilitatea de a ne convoca la discuții pe acest subiect. Când numărul de cazuri de coronavirus din jurul nostru crește, nu cred că mai este timp de jocuri și declarații politice, ci doar de acțiuni fără ezitare. Interesul este al băcăuanilor și cred că sunt în asentimentul tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică.”, a declarat Raluca Năstase, unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre.

De asemenea, consilierii liberali îi solicită imperativ primarului Necula să facă public procesul verbal de recepție a lucrărilor efectuate la cele două etaje, așa cum au fost ele stabilite prin Hotărârile de Consiliu Local nr. 62 și 65, din 2020.

În tot acest timp, etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal, dar și spitalele de campanie de pe stadionul ””Constantin Anghelache” stau nefolosite.

 

 

 

 

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce a făcut Dana Budeanu după ce 'sora' Gabriela Firea a pierdut alegerile. 'Am venit...
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Gafa secolului! Mihaela Rădulescu a rămas cu sânii pe afară la mare
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide