Apelul lui Cosmin Necula, primarul Bacăului, către Guvern: ”Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu! Stiți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată”

Apelul lui Cosmin Necula, primarul Bacăului, către Guvern: ”Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu! Stiți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată”
Publicat: 04/08/2020, 15:08
Actualizat: 06/04/2021, 14:45

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, în județul Bacău au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 1.427 de persoane, dintre care 677 sunt vindecate, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 63 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. În contextul în care duminică, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 25 de cazuri,  spitalele locale au rămas fără locuri pentru pacienții de COVID-19, iar numărul cazurilor noi cu coronavirus a crescut în fiecare zi. Un apel în acest sens îl face primarul Bacăului către Guvern, pentru că Spitalul Municipal să fie deschis iar  bolnavii cu coronavirus să fie tratați, ”până nu este prea târziu”. De asemenea, grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Bacău a pregătit un proiect de hotărâre, prin care etajele patru și cinci ale Spitalului Municipal Bacău să devină funcționale. 

Etajele special amenajate ale „Spitalului Municipal sunt nefunctionale din cauza unor probleme birocratice,  iar toate unitățile sanitare nu mai pot primi pacienți, iar bolnavii, aflați în stadii severe, se chinuie acasă.

Primarul Bacăului: ”Este de neimaginat cum stăm cu Spitalul Municipal închis de două luni! Spital în care se pot salva vieți”

Primarul Bacăului relatează că a primit un apel disperat al unui pacient confirmat cu coronavirus, aflat la domiciliu, cu o stare de sănătate înrăutățită, neputând fi preluat la spital, din cauza lipsei de locuri a Spitalului Județean Bacău:

„Continuăm să ne confruntăm cu o situație de necrezut! Tocmai am primit apelul disperat al unui pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus. Se află la domiciliu, iar starea lui se înrăutățeste de la o oră la alta”, a relatat Necula. În urma apelului la Ambulanță, bolnavului i s-a comunicat că nu poate fi preluat de acasă pentru că nu mai există loc la spital. Este un caz despre care am aflat acum, nu vreau să mă gândesc câte alte situații asemănătoare există! Este de neimaginat cum stăm cu Spitalul Municipal închis de două luni! Spital în care se pot salva vieți, dotat cu toate funcționalitățile necesare pentru preluarea cazurilor grave și critice”, a declarat primarul Bacăului.

Barbatul infectat si disperat ca nu poate fi ajutat in niciun fel, a sunat la primar pentru a fi internat în spital, în condițiile în care stare lui de sănătate se înrăutățea. Bolnavul așteaptă să fie preluat de o ambulanță de sâmbătă dimineața.

Apelul primarului către Guvern: Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu!”

„Oameni buni, stimați membri ai Guvernului și lideri PNL Bacău, știți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată, așa cum am arătat încă de săptămâna trecută. Vă rog nu vă jucați, nu mai vorbim despre o luptă a orgoliilor și despre cine își asumă mai multe merite! Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu!”, se arată în apelul primarului Cosmin Necula.

Consilierii locali liberali cer ședință de urgență pentru darea în folosință a etajelor 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Bacău a pregătit un proiect de hotărâre, prin care etajele patru și cinci ale Spitalului Municipal Bacău să devină funcționale. Demersul lor vine după ce, în ultima sa ședință, Guvernul Orban a pus ordine în situația juridică a unității spitalicești, care poate fi acum utilizată, mai ales în contextul pandemiei COVID-19. Liberalii speră ca soluția propusă să fie agreată de toate partidele politice.

”Este momentul ca lucrurile să nu mai treneze și îi solicităm primarului Cosmin Necula să convoace imediat o ședință de consiliu local, care să aibă pe ordinea de zi doar acest subiect, al spitalului. Etajele patru și cinci sunt gata, destinația lor pentru a trata pacienți infectați cu SARS-COV-2 este stabilită, nu mai există niciun impediment legal pentru ca unitatea sanitară să nu funcționeze. Trebuie găsită cea mai bună variantă, noi am pregătit deja proiectul de hotărâre și așteptăm să îl dezbatem, când primarul Cosmin Necula va avea disponibilitatea de a ne convoca la discuții pe acest subiect. Când numărul de cazuri de coronavirus din jurul nostru crește, nu cred că mai este timp de jocuri și declarații politice, ci doar de acțiuni fără ezitare. Interesul este al băcăuanilor și cred că sunt în asentimentul tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică.”, a declarat Raluca Năstase, unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre.

De asemenea, consilierii liberali îi solicită imperativ primarului Necula să facă public procesul verbal de recepție a lucrărilor efectuate la cele două etaje, așa cum au fost ele stabilite prin Hotărârile de Consiliu Local nr. 62 și 65, din 2020.

În tot acest timp, etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal, dar și spitalele de campanie de pe stadionul ””Constantin Anghelache” stau nefolosite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers