ARMATA, ALĂTURI de români/ Mesaj EMOȚIONANT al Șefului Statului Major al Apărării: Suntem în slujba națiunii/ Prin tot ce facem SPRIJINIM POPULAȚIA

Redactor:
Gilda Popa
ARMATA, ALĂTURI de români/ Mesaj EMOȚIONANT al Șefului Statului Major al Apărării: Suntem în slujba națiunii/ Prin tot ce facem SPRIJINIM POPULAȚIA
Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu, au explicat, într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale, contribuția Armatei la măsurile adoptate de instituțiile statului pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

„Facem tot ce depinde de noi astfel încât să ajutăm populația și organele statului. Respectăm societatea și regulile democratice. Mesajul pe care vreau să îl transmit este că și în aceste momente grele, pentru a le putea depăși, Armata este alături de oameni, este alături de societate. ”, spune șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu

Iată principalele declarații ale Șefului Statului Major al Apărării: 

„Ne desfășurăm activitatea în cadrul constituțional, în cadrul prevăzut de Decretul Președintelui României pentru instituirea stării de urgență și în cadrul Ordonanțelor Militare. Misiunea noastră este să sprijinim MAI prin asigurarea pazei și securității unor obiective importante prin transportul de personal, tehnică și materiale, prin acțiuni de  triaj epidemiologic și de triaj medical sau prin alte măsuri necesare corespunzător evoluției situației. Ceea ce am executat la frontieră încă din primul moment se circumscrie acestui cadru. Am asigurat medici pentru activitatea de triaj la granițe.

Noi acționăm atât la nivel central, cât și în coordonare la nivel local. În București ne-a fost solicitat sprijinul pentru instalarea acestor corturi militare, iar la nivel local prin discuțiile cu Comitetele locale pentru Situații de Urgență , comandanții de garnizoane ne-au solicitat aprobarea pentru instalarea acestor corturi. Spitalul ROL 2 se afla în dotarea Armatei României  am participat cu acest spital la mai multe exerciții militare și am considerat că îl putem utiliza pentru a sprijini populația. Am achiziționat între timp un alt spital militar pe care urmează să îl instalăm la Constanța.

Interviu cu ministrul apărării naționale, domnul Nicolae Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu

Împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent, Daniel Petrescu, am încercat să explicăm o parte din măsurile adoptate de Ministerul Apărării Naționale pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Miercuri, 25 martie 2020

Prin tot ce facem încercăm să sprijinim populația cu mijloace MApN.

Suntem în slujba națiunii. Militarii nu sunt imuni la efectele acestei pandemii. Ne preocupă și protecția militarilor noștri. Le-am asigurat mijloacele de protecție necesare.

Vrem să dăm un mesaj de solidaritate, de unitate și de încredere. trebuie să fim uniți, trebuie să înțelegem ce se întâmplă și trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit.

Am spus că Armata României acționează în cadrul legal și constituțional. Facem tot ce depinde de noi astfel încât să ajutăm populația și organele statului. Respectăm societatea și regulile democratice. Mesajul pe care vreau să îl transmit este că și în aceste momente grele, pentru a le putea depăși, Armata este alături de oameni, este alături de societate”.

 

 

Inchide