BILD. Mai mulţi răniţi, după ce un vehicul a lovit un grup de persoane, în oraşul german München

BILD. Mai mulţi răniţi, după ce un vehicul a lovit un grup de persoane, în oraşul german München
BILD. Mai mulţi răniţi, după ce un vehicul a lovit un grup de persoane, în oraşul german München / Sursă Foto: Bild.de
Publicat: 10/06/2020, 20:41
Actualizat: 06/04/2021, 21:30

Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce un autoturism a lovit un grup de oameni, în centrul oraşului german München, în ceea ce pare a fi un act deliberat.

Incidentul, posibilă reglare de conturi între două grupuri rivale

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază în zona Nordfriedhof din München. Un autoturism a lovit mai multe persoane, notează site-ul TZ.de, alături publicaţia germană Bild.

Autorităţile germane suspectează că este vorba de o reglare de conturi între două grupuri rivale, posibil de rockeri.

Cele patru persoane care se aflau în autoturism sunt căutate activ de poliţie. Patru persoane au fost rănite în incident, trei fiind în stare gravă.

„Conform datelor preliminare, un autoturism a lovit un grup mic de persoane. Autoturismul a părăsit locul incidentului. În prezent, are loc o amplă operaţiune de securitate”, a comunicat Poliţia din München.

Un român a murit anul acesta în urma unui atentat care a avut loc în Hanau, Germania,

Tânărul care a murit în Germania era din Giurgiu şi avea 23 de ani. Primarul comunei Singureni susţine că bărbatul, care era din localitate, se afla în Germania de aproximativ opt ani şi a fost împuşcat imediat după ce ieşise de la serviciu.

„Suntem în stare de şoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat şi a împuşcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din maşină, era cu telefonul la ureche şi nenorocitul când a ieşit de acolo de unde i-a împuşcat pe ceilalţi, a crezut că vorbeşte la telefon, cine ştie… şi l-a împuşcat şi pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinţi. El lucra la o firmă de curierat şi părinţii lucrau la un supermarket. Sunt în stare de şoc”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.