Care sunt cele 6 tipuri de semințe cu efect terapeutic GARANTAT? Beneficiile pentru sănătate sunt remarcabile

Care sunt cele 6 tipuri de semințe cu efect terapeutic GARANTAT? Beneficiile pentru sănătate sunt remarcabile
Publicat: 05/03/2024, 22:45

De la fibre și grăsimi sănătoase până la vitamine și minerale, semințele sunt o sursă concentrată de nutrienți care pot face minuni pentru sănătatea noastră.

Semințele de chia

În două linguri de semințe de chia sunt găsite nouă grame de fibre, patru grame de proteine și o mulțime de micronutrienti, cum ar fi zinc, magneziu, fosfor și fier.

Conform unei meta-analize din 2021, semințele de chia, care sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, pot ajuta la sănătatea inimii prin reducerea colesterolului total, a trigliceridelor și a colesterolului LDL (rău), în timp ce crește colesterolul HDL (bun). În plus, semințele de chia reduc tensiunea arterială la pacienții cu diabet de tip 2.

US Department of Agriculture spune că semințele de chia conțin de şase ori mai mult calciu decât laptele integral. În plus, onțibn o cantitate mare de bor, ceea ce ajută la absorbția optimă a magneziului și a calciului.

Semințele de chia pot fi amestecate în salate, supe, sandviciuri sau cereale cu lapte dimineața. De asemenea, pot fi consumate cu iaurt. Pot fi adăugate produselor de patiserie sau panificație sau amestecate în shake-uri sau smoothie-uri, scrie doctorulzilei.ro.

Semințele de cânepă

Semințele de cânepă, cunoscute drept unele dintre cele mai nutritive alimente, au un raport ideal 3:1 de acizi grași Omega 6 și Omega 3.

Acizii grași sunt binecunoscuți pentru rolul lor în producerea de hormoni, ameliorarea durerilor și a inflamațiilor și menținerea funcției membranei celulare.

În general, pentru a trata dezechilibrele hormonale, se recomandă o dietă atentă. Cu toate acestea, majoritatea dietelor conțin prea mulți acizi grași Omega 6 și prea puțini acizi grași Omega 3, ceea ce face ca obținerea echilibrului ideal între acizi grași să fie cea mai mare provocare.

Salata de legume și fructe, muesli, produse de panificație, rețete de paste și orez sunt câteva dintre numeroasele moduri în care se poate consuma semințe.

Vitamina A (betacaroten și alfacaroten), vitamina C, potasiu, fibre alimentare, mangan, acizi grași Omega 3, vitamina B1, cupru, vitaminele B6, B3, B5 și triptofan sunt toate găsite în semințe de dovleac. Uleiul de semințe de dovleac îmbunătățește circulația sangvină și normalizează nivelurile de colesterol, desfundând arterele, ceea ce ajută la prevenirea complicațiilor grave la persoanele supraponderale.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac tratează inflamațiile, stările febrile și abcesele pulmonare, reduc toxicitatea alimentelor și chiar combat dependența de opiu. De asemenea, îmbunătățesc activitatea splinei, pancreasului și stomacului. În plus, ajută la regenerarea celulelor, ceea ce împiedică bătrânețea să apară mai repede.

Semințele de susan

Sunt cunoscute că semințele de susan ajută la prevenirea bolilor de inimă. Semințele de susan, datorită conținutului lor ridicat de grăsimi mononesaturate, reduc nivelul de colesterol rău LDL și curăță vasele de sânge de sedimentele grase. În consecință, inima va fi protejată împotriva bolilor precum ateroscleroza și circulația sângelui va fi îmbunătățită.

În plus, semințele de susan ajută la reglarea tensiunii arteriale, ceea ce reduce riscul diferitelor boli cardiovasculare.

Semințele de in

Pe lângă proteine, acizi grași esențiali și fibre alimentare, semințele de in conțin lignină, o substanță care le asigură că sunt semințe-minune. Aceasta este o categorie distinctă de fitoestrogeni, sau hormoni la plante, care sunt foarte similare în funcție de modul în care funcționează estrogenii, hormonii sexuali feminini.

Prin capacitatea sa de a neutraliza majoritatea radicalilor liberi din organism, lignina îndeplinește o funcție importantă de antioxidant. În proporție de 0,3 grame de lignină la 100 de grame de semințe, semințele de in sunt printre cele mai bune surse de lignină.

Semințele de in au un efect antitumoral datorită ligninei. Lignina are proprietăți antiangiogenice, ceea ce înseamnă că împiedică crearea de vase de sânge noi la nivelul tumorilor canceroase care există deja. Acest lucru a fost demonstrat în mai multe studii.

Cu toate acestea, acizii grași Omega 3 din semințele de in contribuie la proprietățile lor anticanceroase, deoarece împiedică dezvoltarea celulelor canceroase să se ataşeze de celulele sănătoase ale corpului. Prin urmare, consumul regulat de semințe de in ne protejează de cancerele de prostastă, colon și sân.

Există acum semințe întregi, măcinate și chiar ulei din semințe de in pe piață. Conform specialiștilor, formele gata măcinate nu sunt recomandate deoarece interiorul seminţei, care este cea mai valoroasă componentă nutrițională, se oxidează și își pierde majoritatea calităților benefice.

O lingură de semințe proaspăt măcinate se poate adăuga la cerealele de dimineață; poate fi amestecată într-un borcănel de iaurt, pusă în o salată de fructe sau pusă în salate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului