Ce tehnologii de top au fost prezentate anul acesta în cadrul CES?

Ce tehnologii de top au fost prezentate anul acesta în cadrul CES?
Publicat: 08/07/2022, 16:51

CES este cel mai influent eveniment tehnologic din lume. Este locul perfect pentru prezentarea tehnologiilor noi și a inovatorilor la nivel mondial.

În cadrul acestui eveniment, cele mai mari mărci din lume întâlnesc parteneri și fac afaceri. Anul acesta evenimentul a revenit la forma sa fizică, după ce în 2021 a fost ținut online. Numărul de participanți, însă, a fost mai scăzut cu 70%, iar pe lângă acest lucru, multe companii au decis să se retragă subit. Cu toate astea, au fost prezentate lucruri interesante, iar în rândurile următoare vă vom face cunoscute o parte din acestea.

Ce e nou în domeniul laptopurilor?

Firma taiwaneză de computere ASUS a anunțat lansarea unui model de laptop pliabil. Se numește Zenbook 17 Fold. Deși există mai multe companii care au lansat variante pliabile de smartphone-uri, ideea aceasta nu a prins încă la laptopuri. Creatorii laptopului spun că dispozitivul este la fel de puternic ca un PC, având un ecran OLED de 44 de centimetri. Dar pliat se reduce la 32 de centimetri, pentru a putea fi transportat cu ușurință.

Cameră foto-video capabilă să zboare și să facă selfie

Producătorul de electronice AirSelfie a lansat ultima cameră pentru făcut selfie-uri care zboară singură. Noul dispozitiv este o cameră foto mică, ușoară, care zboară prin aer și este capabilă de a face fotografii și filmulețe la o calitate superioară.

Comunicare completă într-un singur dispozitiv?

Compania Anker a anunțat lansarea unui dispozitiv care va îmbunătăți comunicarea pentru angajații care lucrează de acasă. Acest dispozitiv ar urma să stea deasupra ecranului computerului, exact ca o cameră web tradițională. Dar spre deosebire de o cameră web, acest dispozitiv include mai multe elemente destinate comunicării, cum ar fi: cameră, difuzor, microfon și o lumină.

Un robot care seamănă cu o măsuță umblătoare?

Compania producătoare de roboți Labrador a anunțat lansarea robotului său care se numește Retriever. În conferința CES au fost prezentați, de-a lungul timpului, mulți roboți, inclusiv unii care au fost proiectați să arate și să se comporte ca oameni sau animale. Pentru acest robot a contat mai mult utilitatea pe care o poate oferi persoanelor care au nevoie de asistență în propria casă. Mașinăria mică și care se ghidează singură a fost produsă să țină lucruri, și, așa cum îi spune și numele, să aducă lucruri ( recuperatorul – eng. Retriever ). Privite dintr-o anumită poziție, aceste mașinării par niște masute cafea umblătoare.

Robotul poate fi controlat prin comenzi vocale sau printr-o aplicație instalată pe telefon. De asemenea, poate fi programat folosindu-se o hartă exactă a casei utilizatorului. Compania producătoare spune că robotul a fost creat să constituie o pereche în plus de mâini și să ușureze sarcinile de zi cu zi din casă.

O nouă experiență de gaming direct din fotoliu?

Producătorul coreean Samsung și-a făcut o obișnuință din anunțarea unor produse noi de top în cadrul evenimentului CES. Iar multe dintre produsele care au fost anunțate de-a lungul timpului au fost televizoare mai mari care au proprietăți noi. Anul acesta, compania a prezentat câteva ecrane noi de computer destinate să servească persoanelor care sunt pasionate de jocuri video.

Unul dintre ele, numit Odyssey Ark, are un design curbat și măsoară aproape 140 de centimetri. Samsung a demonstrat, de asemenea, cum acest ecran poate fi întors pe o parte astfel încât curbura să fie exact deasupra capului utilizatorului pentru a oferi o experiență de gaming intensă. Prețul va fi unul pe măsură, astfel că, probabil, gamerii vor fi nevoiți să își aleagă un model de fotolii ieftine de pe care să participe la joc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”