CENTRE DE CARANTINĂ. Gabriela Firea: „Șapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate in spaţii de carantină”

Redactor:
Gandul
CENTRE DE CARANTINĂ. Gabriela Firea: „Șapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate in spaţii de carantină”
Proiect CGMB: Spitalul „Victor Babeş” va avea, în sfârşit, un aparat de dializă

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat vineri că cele 292 de locuri pentru carantină din București sunt ocupate aproape în totalitate și că alte șapte clădiri sunt analizate pentru a fi transformate în spații pentru carantină. Edilul spune că a primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri dintre care 24 sunt situate în Bucureşti. 

„Avem 292 de locuri pentru carantină, în Bucureşti – dintre care 198 sunt cele noi, obţinute în mai putin de 24 de ore de la lansarea solicitării de ieri a PMB catre hotelieri. Gradul de ocupare a acestora este acum de aproape 100%. Alte şapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate in spaţii de carantină. Am lansat ieri (joi – n.red.) o adresă de e-mail pentru obţinerea de noi spaţii pentru carantină. În mai putin de 24 de ore, am primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri dintre care 24 sunt situate în Bucureşti. Primele doua,unul cu o capacitate de 120 de locuri si celalalt de 78 de locuri, au fost deja verificate şi sunt în conformitate cu cerinţele specifice unei astfel de situaţii, alte sapte se afla in analiza sectoarelor si a Directiei de Sănătate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri, care sunt ocupate in acest moment aproape in totalitate”, a scris, vineri, Firea, pe Facebook.

Edilul mai spune că 17 persoane s-au oferit drept voluntari pentru a merge la cumpărături pentru oamenii care nu au familia sau prietenii în apropiere şi se află în izolare la domiciliu.

„Le mulţumim celor care au înţeles importanţa participării la soluţionarea în comun – sector public şi privat – a actualei situaţii în care se află Capitala. Este un gest semnificativ, este o dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi mă bucur să constat că Bucureştiul este unit. Toate ofertele de spaţii primite, situate pe raza Municipiului Bucureşti, sunt trimise la primăriile de sector. Acestea, împreună cu direcţia de sănătate, fac o analiză a spaţiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spaţii de carantină. Ofertele de spaţii care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru a decide în privinţa lor”, a adăugat sursa citată.

Inchide