Chinezii au pus ochii pe laboratorul de șosete

Chinezii au pus ochii pe laboratorul de șosete
O veste bună pentru economia românească vine tocmai de la Shanghai, China, acolo unde, la începutul acestui an, start-up-ul românesc, LaboratoruldeSosete.ro, care aparține antreprenorului Ilie Pană, a devenit prima companie românească premiată pentru inovație / Sursă foto: Laboratoruldesosete.ro
Publicat: 18/08/2020, 16:04
Actualizat: 18/08/2020, 16:09

O veste bună pentru economia românească vine tocmai de la Shanghai, China, acolo unde, la începutul acestui an, startup-ul românesc, LaboratoruldeSosete.ro, care aparține antreprenorului Ilie Pană, a devenit prima companie românească premiată pentru inovație.

IMM-ul românesc a intrat astfel în vizorul investitorilor chinezi. La nivel european, aceștia au selectat un număr de cinci companii în domeniul Smart Manufacturing, iar apoi le-au invitat la un eveniment exclusivist de networking.

Conform precizărilor fondatorului companiei mai sus citate, oportunitatea de a cunoaște investitori din China, în domeniul în care activează, i-a permis acestuia să înțeleagă modalitatea prin care un start-up se poate transforma într-o companie multinațională de succes prin infuzie de capital străin.

Succesul afacerii a început la finalul anului trecut. La acea vreme, Ilie Pană a publicat pe rețelele de socializare un video despre cum se produc șosetele din fabrica sa din Craiova, finanțată din fonduri europene.

Misiunea de a oferi șosete accesibile, într-un pachet pentru un an, a prins atât de repede la public, încât la scurt timp după lansarea conceptului, liniile de producție au fost solicitate la maxim.

De altfel, în prezent, fabrica din Craiova tinde către o cifră de afaceri de un milion de euro pe an, exclusiv din vânzarea „cutiuțelor cu șosete perfecte la prețuri corecte”.

Povestea Laboratorului de Șosete

Această poveste de antreprenoriat pur românesc începe în 2016. În urmă cu patru ani, Ilie Pană, fără absolut nicio experiență în domeniu, a vrut neapărat să înființeze o fabrică folosind fonduri europene.

„După multe documente, sticle de Coca Cola, pachete de țigări, nopți nedormite, urlete și strigăte cu furnizorii, în toamna anului 2018 fabrica a devenit realitate”, scrie Pană pe site-ul său.

Pentru acest investitor, momentul revelației de a crea un sistem direct Factory2Consumer a venit atunci când, într-o discuție cu un hipermarket, i s-au cerut 10.000 euro taxă de listare și plata la 90 de zile.

„Înțelegând că șosetele sunt produse mult prea ieftine pentru a plăti asemenea taxe, am decis să găsim alte soluții. Iată-ne servind clienții noștri direct și bucurându-ne enorm de șansa de a auzi fiecare părere, sfat și chiar și critică”, a adăugat Pană.

IMM-ul craiovean, invitat a CENTI HITS

Invitația în Shanghai a fost doar primul pas pentru antreprenorul român care a câștigat, în scurt timp, notorietatea la nivel naţional și internațional.

„LaboratoruldeSosete a fost selectată să participe la Conferința CENTI HITS, fiind una dintre cele cinci companii start-up alese din toată Europa în categoria Smart Manufacturing”.

„Valoarea networking-ului și oportunităților pe care le-am dobândit aici este de neprețuit, iar prezentarea noastră a fost primită cu foarte mare interes de către audiența formată din 300 de investitori, antreprenori și studenţi chinezi interesaţi de subiectele Smart Manufacturing, Artificial Intelligence şi Healthcare.

„Sunt onorat că am dus numele României peste hotare şi am reuşit să aducem un plus de valoare imaginii poporului nostru. Cu siguranţă am imprimat numele României în mințile tuturor celor cu care am interacționat, ca o țară de unde vor apărea mai multe companii cu dezvoltare globală” a precizat Ilie Pană, fondatorul afacerii.

CENTI  HITS (China-Europe Networks of Technology and Innovation) este o companie internațională care ajută companiile din Europa să se extindă pe piața din China.

În fiecare an, organizația susține evenimente dedicate prezentărilor companiilor cu potenţial de investiție pentru firmele din China, în special start-up-uri cu potențial de dezvoltare rapid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului