Cinci mituri legate de vaccinul anti-COVID, demontate de un cunoscut medic infecționist: De la cipuri montate până la paralizie! (EXCLUSIV)

Cinci mituri legate de vaccinul anti-COVID, demontate de un cunoscut medic infecționist: De la cipuri montate până la paralizie! (EXCLUSIV)
Cinci mituri legate de vaccinul anti-COVID, demontate de un cunoscut medic infecționist: De la cipuri montate până la paralizie! Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 14/01/2021, 21:30
Actualizat: 14/01/2021, 21:46

Vaccinul împotriva COVID este serul în care specialiștii din întreaga lume și-au pus speranța pentru a eradica pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, o treime dintre români declară că nu s-ar vaccina. Cea mai mare teamă a lor este că nu s-au făcut suficientele teste, iar teoriile conspirației alimentează și ele frica de vaccinare.

Medicul primar în boli infecțioase Gheorghe Enache a demontat cinci dintre cele mai răspândite mituri despre vaccinul anti-COVID.

”Vaccinul a fost dezvoltat într-un timp prea scurt”

În primul rând să nu uităm un lucru. Acest virus a captat atenția întregii planete, nu doar unei țări. A fost o mobilizare de forțe umane fantastică pentru a realiza într-un timp foarte scurt acest vaccin. În plus, este vorba de o tehnologie foarte modernă bazată pe tehnologia cu ARN mesager. Vaccinul este eficient în proporție de 95%, ceea ce înseamnă o eficiență foarte bună.

”Industriile care profită la nivel mondial”

În primul rând acest vaccin este gratuit. Oamenii nu vor plăti pentru el. Sigur, cei care au cumpărat vaccinul l-au plătit. Însă pe cetățean îl interesează că nu va plăti pentru respectivul vaccinul. De asemenea, procesul de realizare al vaccinului este unul costisitor și este normal ca producătorii vaccinului să câștige de la statele care îl cumpără. Oamenii trebuie să știe că vaccinarea este gratuită pentru a ușora întregul proces.

”Cipurile din vaccin”

Nu are cum să fie montat un cip într-un vaccin. Cipul este ceva fizic, vizibil, nu îl poți monta într-un vaccin. Din punct de vedere tehnic nu ai cum să bagi un microcip în vaccin. În fond, nimeni nu va fi obligat să se vaccineze. Sunt diverse teorii ale conspirației care alimentează astfel de idei. Atunci când lucruri neclare e normal ca oamenii să-și imagineze răul.

”Mercurul și alte substanțe toxice în vaccin”

Orice vaccin are anumite substanțe în compoziție care participă la fabricarea serului. Substanțele din vaccin nu au toxicitate. Tehnologia bazată pe ARN mesager nu incubă nici mercur, nici altă substanță alergică. Alergii poți face și la Vitamina C, nu înseamnă că este toxică. Una este alergia, alta este toxicitatea. Sunt foarte multe personalități vaccinate la nivel internațional și nu au pățit nimic.

”Vaccinurile au efecte dăunătoare pe termen lung, inclusiv paralizia”

Este un vaccin cu totul nou într-adevăr, însă mergem pe logică și știință. Nu se pune problema de tulburări neurologice. Nu a paralizat nimeni din milioanele de oameni vaccinate la nivel mondial. Pentru a spune că are efecte adverse pe termen lung trebuie să treacă o perioadă. Nu putem constata acest lucru în prezent. Însă s-au vaccinat medici și alte personalități, precum Papa Francisc, ceea ce reprezintă o garanție. Avem posibilitatea să scăpăm într-un timp mai scurt de această pandemie. Trebuie să luăm în calcul că vaccinarea a început pe 27 decembrie, însă sunt persoane care au fost testate și au trecut câteva luni, dar nu s-a observat nicio reacție care să pună în pericol viața cuiva.

28 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19

În 36 de zile, circa 28 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în 46 de ţări ale lumii, a indicat miercuri directorul pentru urgenţe sanitare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Michael Ryan.

Cred că am ajuns la 28 de milioane de doze de vaccinuri administrate până în prezent. Cinci vaccinuri sau platforme diferite au fost utilizate. Aproximativ 46 de ţări desfăşoară campanii de vaccinare, dintre care doar una singură are venituri modeste”, a remarcat Michael Ryan, precizând că 38 din cele 46 fac parte dintre ţările bogate

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”