Comisia Europeană a lansat procedura de infrigement împotriva Marii Britanii cu privire la proiectul de lege Brexit

Redactor:
Florentina Dinu
Comisia Europeană a lansat procedura de infrigement împotriva Marii Britanii cu privire la proiectul de lege Brexit
Comisia Europeană a lansat procedura legală împotriva Marii Britanii cu privire la proiectul de lege Brexit

Comisia Europeană a lansat proceduri legale împotriva Regatului Unit cu privire la planul guvernului de a rupe acordul de retragere a Brexit-ului.

Chiar săptămâna trecută, președintele Consiliului European, Charles Michel, a făcut o lovitură rapidă asupra Regatului Unit cu privire la amenințările sale de a renunța la anumite părți ale tratatului de retragere al UE semnat în ianuarie. Acum, repercusiunile devin realitate.

Boris Johnson a semnat tratatul la începutul anului, dar guvernul a declarat luna aceasta că va adopta o legislație care ar putea anula o parte din cele convenite, încălcând dreptul internațional.

Procedurile de „încălcare a dreptului comunitar vor fi demarate

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat, joi, că procedurile de „încălcare a dreptului comunitar” vor începe imediat, începând cu o notificare formală care solicită Regatului Unit să ofere o explicație.

„Ne-am invitat prietenii britanici să elimine părțile problematice din proiectul lor de lege privind piața internă până la sfârșitul lunii septembrie”, a spus von der Leyen. „Termenul a expirat ieri.”

Londra are la dispoziție o lună pentru a răspunde scrisorii de plângere prezentate de Comisie. Executivul UE va evalua apoi răspunsul înainte de a lua în considerare acțiuni suplimentare.

Dacă Comisia consideră că răspunsul este nesatisfăcător, atunci are opțiunea de a da în judecată Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg.

Von der Leyen a spus că este „primul pas într-o procedură de încălcare a dreptului comunitar”. Un proiect de „scrisoare de punere în întârziere” a fost finalizat, ceea ce înseamnă că acțiunile în justiție sunt iminente.

Ce înseamnă acest lucru pentru un acord comercial UE-Regatul Unit

Michael Gove, ministrul britanic care se ocupă de problemele legate de ” divorțul”  Brexit, a declarat că „încă mai există diferențe” între Marea Britanie și UE în cadrul negocierilor comerciale, dar că s-au făcut unele progrese după ce a noua rundă de negocieri între cele două părți a avut loc săptămâna aceasta.

„Am făcut progrese în mai multe domenii, iar comisiile specializate se vor reuni în următoarele săptămâni, pentru a încheia lucrări ulterioare”, a declarat Gove parlamentului.

Ce a dus la acțiunea în justiție?

Luna trecută, guvernul britanic a recunoscut că, încercând să rescrie tratatul UE de ” divorț” ,ar încălca dreptul internațional.

Proiectul de lege al primului-ministru Boris Johnson, care a trecut săptămâna aceasta prin Parlament, determinând răspunsul rapid al UE, nu va lua în considerare părțile acordului pe care l-a semnat în ianuarie.

Secțiunea acordului în cauză se referă la comerțul dintre Irlanda și Marea Britanie.: Dacă va fi adoptat, va fi în deplină contradicție cu protocolul Irlanda-Irlanda de Nord” în acordul de retragere, a spus von der Leyen.

Proiectul de lege trebuie aprobat și de Camera Lorzilor din Marea Britanie, unde se așteaptă să întâmpine o opoziție puternică.

Acordul de Retragere trebuie respectat „strict”, a spus Michel Barnier, negociatorul șef al UE pentru Brexit.

„Implementarea completă și eficientă a Acordului de retragere va fi întotdeauna o prioritate absolută pentru (UE)”, a scris Barnier pe Twitter.

„Este rezultatul unor lungi negocieri UE-Regatul Unit și singura modalitate de a proteja Acordul de Vinerea Mare (Belfast), garantând pacea și stabilitatea pe insula Irlanda”.

UE a avertizat anterior guvernul britanic că modificările condițiilor de ieșire a Regatului Unit din UE ar putea avea consecințe grave, iar joi acele repercusiuni au făcut un pas mai aproape de a deveni realitate.

 

 

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
România este unică în Europa. Ce au stabilit americanii, chiar în această seară
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×
GÂNDUL GREEN | Ne plângem de gropile de gunoi și de mirosul pe care-l emană. Dar noi știm să ne sortăm gunoiul în așa fel încât la groapă să ajungă doar gunoiul menajer? Răspuns final și categoric NU ȘTIM.

GÂNDUL GREEN | Ne plângem de gropile de gunoi și de mirosul pe care-l emană. Dar noi știm să ne sortăm gunoiul în așa fel încât la groapă să ajungă doar gunoiul menajer? Răspuns final și categoric NU ȘTIM. Dovadă. doar 2 la sută din deșeuri sunt colectate selectiv. Restul, cu acceptul autorităților, merg la groapa de gunoi. NESORTATE! Așa se face că Bucureștiul, într-un timp foarte scurt, riscă să se transforme într-un Napoli al anilor 2000 cu tone de gunoi lăsat în stradă, pentru că nu vom avea unde să-l duce,. În plus, nu avem incineratoare iar transportul la distanță este scump.

Publicată de Gandul pe Miercuri, 21 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide