COMUNICAT. IGPR a dispus analizarea activității I.P.J Giurgiu în urma evenimentelor din localitatea Bolintin Vale

COMUNICAT. IGPR a dispus analizarea activității I.P.J Giurgiu în urma evenimentelor din localitatea Bolintin Vale
Sursă FOTO Captura video- FB/ Politia Română
Publicat: 24/04/2020, 15:58
Actualizat: 24/04/2020, 16:00

Inspectorul General al Poliţiei Române a dispus Direcţiei Control Intern să analizeze activitatea şi managementul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, în urma evenimentelor petrecute pe raza localităţii Bolintin Vale pe 18 aprilie.

Este vizat modul de intervenţie a poliţiştilor în timpul unei razii în zona Bolintin Vale pentru verificarea respectării ordonanţelor militare.

„Cazul respectiv a fost prelucrat cu toate efectivele de poliţie, în vederea preîntâmpinării unor astfel de situaţii. Totodată, precizăm că poliţiştii sunt instruiţi să aplice procedurile conform legislaţiei actuale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, Poliţia Română sprijină instituţiile abilitate pentru clarificarea situaţiei şi va pune la dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu toate documentele solicitate”, informează un comunicat al IGPR transmis vineri

Poliţia Română asigură cetăţenii că va sancţiona orice abuz şi va sesiza penal ilegalităţile, iar orice caz de discriminare şi instigare la ură va fi temeinic investigat şi sancţionat.

„În această perioadă extrem de dificilă, prioritatea noastră este siguranţa comunităţii şi vom arăta, întotdeauna, toleranţa zero faţă de faptele antisociale”, precizează sursa citată.

Şeful Postului de Poliţie din Bolintin Vale (Giurgiu) a fost demis din funcţie şi este cercetat penal pentru purtare abuzivă, după o intervenţie a forţelor de ordine din data de 18 aprilie.

„Şeful Postului de Poliţie din Bolintin Vale a fost demis din funcţie şi cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul petrecut în data de 18 aprilie, în timpul unei razii a poliţiei în zona Bolintin Vale pentru verificarea respectării ordonanţelor militare. A fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de parchet competentă”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.