CORONAVIRUS în Italia. Peste 100 de bolnavi confirmați, trei morți. Autoritățile recurg la gesturi extreme: carantină, școli închise, restaurante pustii

CORONAVIRUS în Italia. Peste 100 de bolnavi confirmați, trei morți. Autoritățile recurg la gesturi extreme: carantină, școli închise, restaurante pustii
Publicat: 23/02/2020, 20:51
Actualizat: 23/02/2020, 20:54

O a treia persoană infectată cu noul coronavirus a murit, a anunțat Giulio Gallera, consilierul regional din Lombardia, potrivit Sky News.

Consilierul regional din Lombardia le-a spus reporterilor că victima este o femeie în vârstă din orașul Crema, la est de Milano, care suferea totodată de cancer. Alte două persoane vârstnice din nordul Italiei au murit în decursul a 48 de ore.

Cel puțin 132 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus a anunțat, șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borreli, într-o conferință de presă duminică, a anunțat CNN. Autoritățile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero.

Măsuri strice au fost luate în acest week-end, inclusiv punerea în carantină a 11 localită, după ce au fost confirmate mai multe cazuri în regiunile Lombardia și Veneto.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române din Italia nu au fost notificate de către autorități cu privire la vreun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus printre cetățenii români.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

Scala din Milano își suspendă concertele

Teatrul Scala din Milano a anunţat duminică suspendarea reprezentaţiilor din cauza ameninţării reprezentate de noul coronavirus, scrie connessiallopera.it. Decizia instituţiei de spectacole a fost anunţată ca o măsură de precauţie.

Cei de la Scala aşteaptă răspunsuri de la autorităţi în legătură cu situaţia din oraş.

Reprezentanţii Teatrului Scala din Milano au dat publicităţii un anunţ prin care suspendă reprezentaţiile instituţiei.

„Teatrul Scala din MIlano anunţă că, în urma evoluţiei maniifestate în răspândirea noului coronavirus, reprezentaţiile sunt suspendate ca măsură de precauţie în aşteptarea dispoziţiilor din partea autorităţilor competente”, anunţă celebra instituţie de spectacole.

Spectatorii sunt sfătuiţi să nu ezite să folosească datele de contact ale teatrului pentru a se informa cu privire la eventuale reprogramări ale spectacolelor sau pentru a le fi returnat costul plătit pentru bilete.

Peste 100 de bolnavi

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scrie CNN.

Potrivit CNN, majoritatea cazurilor sunt concentrate în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri), Veneto, Emilia Romagna și Piemonte.

Oficialii din sănătate sunt așteptați să organizeze duminică o conferință de presă pentru a actualiza datele.

Agenția italiană Ansa scrie că Attilio Fontana, președintele regiunii Lombardia, a afirmat că „din păcate”, numărul celor infectați depășește cu siguranță 100.

Potrivit acestuia, numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ”.

Potrivit lui Fontana, se caută soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum „spitale dezactivate sau unități hoteliere disponibile”.

În regiunile italiene afectate comunitatea de cetățeni români e numeroasă, astfel că MAE a anunțat că la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force.

De asemenea, Ministerul Sănătății din România a anunțat că românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia vor sta în carantină 14 zile.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

Restaurante și magazine pustii

Teama de coronavirus goleşte magazinele din Italia. Unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, cel de la Arese, este aproape gol, deşi este sezonul reducerilor.

Gabriela Colceru, o româncă stabilită în Arese, lângă Milano, a declarat, pentru MEDIAFAX, că foarte puţini italieni au ieşit în această zi din case.

„Centrul comercial din Arese este plin duminică la ora asta. Din păcate, coronavirusul i-a făcut pe toţi să stea în case. Oamenii au intrat în panică, nu mai ies din casă. Este neobişnuit ca, într-un centru comercial despre care se spune că este cel mai mare din Europa, să nu fie nimeni duminică, la ora prânzului, nici la restaurante şi nici în magazine”, a spus Gabriela Colceru.

Imaginile sunt cu atât mai şocante cu cât, în această perioadă, în Italia este sezonul reducerilor. Oamenii se bat însă pe alte lucruri, în loc de haine şi încălţăminte.

„Pe site-urile de comenzi online, nu mai sunt măşti de protecţie de câteva săptămâni. În farmacii sunt cozi, iar dezinfectantele nu mai există”, a adăugat Gabriela Colceru.

În Lombardia sunt peste 170.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Școli închise la Milano

Primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, a anunţat că va cere închiderea şcolilor şi universităţilor pentru o săptămână în contextul numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus din regiune.

„Îi vor propune preşedintelui regiunii Lombardia, Attilio Fontana, să extindă această măsură la nivelul zonei metropolitane. Este o intervenţie prudentă. Decizia este valabilă o săptămână, cred că este suficient”, a declarat Sala.

Oraşul Milano se află în regiunea Lombardia, cea în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de coronavirus în Italia – 89.

Cel puţin doi oameni au fost infectaţi în Milano.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

Casa Armani, prezentare în fața unei săli goale

Armani a anunţat că a decis să îşi susţină prezentarea de duminică în faţa unei săli goale ca o precauţie faţă de apariţia cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Italia. Este pentru prima dată în cei 45 de ani de existenţă ai casei de modă când este luată o asemenea decizie.

Designerul Giorgio Armani a decis să îşi prezinte cea mai recentă colecţie unei săli goale într-o transmisiune live pe internet.

Potrivit Bloomberg, asociaţia de profil din Milano, Camera Nazionale della Moda Italiana, a anunţat că nu sunt indicii care să impună schimbarea programului pentru Săptămâna modei, dar va respecta deciziile luate de casele de modă.

Cei de la Dolce&Gabbana, care nu sunt membri ai asociaţiei, au anunţat că prezentarea lor va fi susţinută conform programului.

În acelaşi timp, marca DROMe a anunţat prin directorul său de creaţie, Mariana Rosati, că nu consideră că sunt motive de panică: „Îmi pare rău pentru ce se petrece. Ştiu că nu se prevede o rezolvare şi că trebuie, evident, să avem grijă. Dar, de fapt, cred că s-a creat panică fără prea multe motive”.

Rosati a recunoscut faptul că impresia sa este că vor veni mai puţini oameni la prezentări cu toate că au fost rezervate toate locurile în public.

Prezentarea mărcii sale, programată duminică dimineaţă a fost susţinută în faţa unei săli pline.

foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani