Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diverse

Coronavirusul a făcut prima victimă în Japonia, o femeie care fusese testată pozitiv 

Coronavirusul a făcut prima victimă în Japonia, o femeie care fusese testată pozitiv 

Ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a confirmat primul caz de deces în Japonia al unei persoane purtătoare a noului coronavirus covid-19.

Totuşi, acesta s-a arătat prudent cu privire la cauza victimei, o femeie în vârstă de 80 de ani.

„Legătura între noul coronavirus şi moartea acestei persoane nu a fost stabilită încă. Este vorba despre primul caz de deces al unei persoane care a fost testată pozitiv”, a subliniat într-o conferinţă de presă, joi seara, Katsunobu Kato, citat de stiripesurse.ro.

Primul român infectat cu noul coronavirus

Între timp, un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Miercuri, s-a înregistrat cel mai grav bilanț al deceselor: 242 de persoane au murit într-o singură zi, din cauza epidemiei de coronavirus, a anunțat Autoritatea pentru Sănătate Publică din provincia chineză Hubei. Astfel că, numărul total de decese la nivel mondial ajunge acum la 1.357.

1.355 de decese s-au înregistrat în China continentală, unul în Hong Kong și unul în Filipine, informează Reuters.

Inchide