Coșuri cadou de Crăciun pentru angajați mai fericiți. Cum să faci angajații cât mai fericiți la locul de muncă

Coșuri cadou de Crăciun pentru angajați mai fericiți. Cum să faci angajații cât mai fericiți la locul de muncă
Publicat: 31/10/2022, 21:38
Actualizat: 31/10/2022, 21:53

Într-un mediu de afaceri foarte concurențial, cu o mulțime de provocări, companiile se confruntă mai mereu și cu probleme în domeniul resurselor umane. Mai exact, este dificil și adesea extrem de costisitor procesul continuu de recrutare și pregătire a noilor angajați, în condițiile în care se întâmplă frecvent ca unele persoane din echipă să accepte joburi la alte companii, în țară sau în străinătate.

Coșuri cadou de Crăciun pentru angajați mai fericiți

Într-un mediu de afaceri foarte concurențial, cu o mulțime de provocări, companiile se confruntă mai mereu și cu probleme în domeniul resurselor umane. Mai exact, este dificil și adesea extrem de costisitor procesul continuu de recrutare și pregătire a noilor angajați, în condițiile în care se întâmplă frecvent ca unele persoane din echipă să accepte joburi la alte companii, în țară sau în străinătate. Forța de muncă de calitate este foarte apreciată, iar oamenii bine pregătiți sunt greu de găsit, de angajat și mai ales de păstrat în companie. Poate cea mai mare provocare în HR (departamentul de resurse umane) în acest moment: să îți faci fericiți angajații.

De ce starea de fericire a salariaților este considerată a avea o influență majoră asupra bunei desfășurări a activităților unei companii și chiar a evoluției financiare? Pe scurt, angajații mai fericiți muncesc mai eficient, sunt mai productivi, aduc rezultate mai bune companiei. De asemenea, angajații fericiți la locul de muncă au tendința de a nu-și dori riscul unei schimbări de job, chiar dacă identifică alte oportunități de locuri de muncă mai bine plătite.

Fericirea este o noțiune abstractă, din punct de vedere filosofic. Fiecare dintre noi are moduri diferite de a vedea fericirea. Însă, la nivel general, se poate spune că fericirea la locul de muncă înseamnă o stare de mulțumire, de satisfacție profesională, de bună dispoziție, de lucru plăcut în echipă. Stresul este greu de eliminat în orice job, oricât de apreciat ar fi, oricât de multă pasiune ai aduce în muncă. Însă atunci când lucrurile merg bine la serviciu, când oamenii cu care lucrezi sunt la rândul lor fericiți, iar managerii îți arată deschidere și prețuire pentru munca ta, stresul este mult mai ușor de suportat. Salariile mari și alte extra beneficii financiare nu pot fi niciodată de ajuns pentru a accepta să fii nefericit la locul de muncă. Banii pot ajuta o perioadă de timp, însă la un moment dat orice om caută această stare de satisfacție profesională.

Cum să faci angajații cât mai fericiți la locul de muncă?

Nu există o rețetă simplă de a face angajații fericiți, însă printre elementele importante putem enumera, dincolo de salarii corecte și bonusuri financiare, diverse facilități esențiale precum mediu de lucru plăcut, cât mai mult timp liber, respectarea individului și a vieții personale, interes pentru lucrul în echipă, activități de team building, extra beneficii non-salariale, recunoaștere clară a meritelor din partea liderilor din companie.

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, iată că apare un moment perfect în care managementului firmei are ocazia să transmită angajaților mesaje ferme de mulțumire pentru activitatea depusă, de prețuire a relației profesionale. Este firesc ca oamenii să dorească să se simtă apreciați, să înțeleagă că locul lor este acolo, în acea companie, că toate sacrificiile merită efortul depus. Viața într-o companie dinamică nu este simplă, iar liderii adevărați trebuie să fie mereu alături de echipa lor, alături de fiecare individ în parte.

Un coș cadou de Crăciun din categoria de cosuri cadou gourmet poate spune și „Mulțumesc!”, și „Ești important(ă) pentru noi!”, și „Ne dorim în continuare să facem echipă împreună!”. Optimism, prețuire și chiar valori de prietenie și familie pot transmite aceste cosuri corporate, atât timp cât sunt pregătire corect – cosuri cadou WOW, exclusiviste, premium și de lux, gata să impresioneze atât estetic, cât și prin experiența savurării, prin gusturi și arome fine.

Un magazin online de cosuri cadou cu experiență de 14 ani în sectorul de cadouri corporate gourmet, furnizor de top pentru multe companii din diverse domenii de activitate, subliniază pe blog-ul propriu cât de importantă este acțiunea oricărei firme de a face totul posibil pentru a avea angajați cât mai fericiți, rezultând în final manageri fericiți, antreprenori / acționari fericiți.

„În business-ul nostru, magazin de cosuri cadou gourmet și cadouri corporate gourmet, se poate spune pe scurt că ne ocupăm în mare parte cu fericirea angajaților din companii. Altfel spus, le oferim firmelor soluțiile potrivite pentru a face angajații mai fericiți. Motivarea angajaților este un element esențial în afaceri profitabile. Oamenii sunt motorul oricărei firme, iar spre deosebire de roboți, oamenii au nevoi mai complexe pentru a putea oferi muncă de calitate ridicată, pentru a se dărui cu adevărat jobului”, se precizează în sursa menționată mai sus.

Coșuri cadou de Crăciun cu efect WOW

Așadar, relația dintre cosuri cadou de Crăciun și angajați fericiți este mai puternică decât am crede. Desigur, a oferi cosuri de Crăciun angajaților și colaboratorilor este doar un mic pas ce face parte dintr-un întreg, așa cum am precizat anterior. Însă detaliile contează enorm în business, iar generozitatea de Sărbătorile de iarnă trebuie să fie o caracteristică foarte evidentă a companiilor. Se pot oferi cosuri cadou de Crăciun, dar și în alte momente din an.

„Acoperim acea parte unde putem spune cu mândire că suntem experți: cadouri corporate, cadouri gourmet cu efect WOW. Nu ne ocupăm nici cu studii științifice, însă putem jura că există o relație directă între generozitate corporativă + produse gourmet (adică bunătăți de mâncat și băut, produse exclusiviste cu gusturi și arome rafinate) pe de o parte și sentimentul de încântare, de bucurie a celor ce au parte de aceste cadouri, pe de altă parte”, mai spun reprezentantii firmei de cadouri, care tocmai au lansat colecția de cosuri cadou de Crăciun 2022.

Pachetele cadou de Crăciun se pot comanda online dintr-o gamă variată de produse, selecții pentru orice buget. Comenzile plasate din timp au parte de extra discount, iar livrarea se face la momentul dorit. Pentru comenzile corporate, flexibilitatea este maximă, iar serviciile dedicate sunt de cea mai bună calitate, după cum subliniază reprezentanții site-ului online.

Coșuri cadou Crăciun, dar și în alte ocazii din an

Numărul firmelor care oferă cosuri de Crăciun pentru salariați, colaboratori, parteneri de afaceri și chiar clienți de top este din ce în ce mai ridicat inclusiv în România, în linie cu trendul internațional observat în special în țările dezvoltate. Sărbătorile de iarnă sunt sărbători de familie, iar cosurile cadou gourmet transmit mesaje de prețuire nu doar persoanei care primește cadoul, ci și celor apropiați acesteia, cu care va împărți de fapt experiența consumării respectivelor produse gourmet din pachetul cadou. Efectul este profund, iar eficiența gestului de generozitate se observă în timp în cadrul companiei.

„Produsele gourmet din astfel de coșuri cadou de Crăciun sunt perfecte pentru a satisface diverse preferințe și induc ideea de companie ca familie: ca angajat, faci parte dintr-o echipă, o a doua familie a ta, pe plan profesional, unde te simți integrat și pentru care are sens să realizezi eforturi”, se mai precizează în articolul de pe blogul unui magazin online de cadouri, unde se amintește și de existența unor facilități fiscale prevăzute de legislația din țara noastră în cazul oferirii de cosuri cadou pentru salariați, de Crăciun și de Paște (plus de 1-8 Martie și de 1 iunie, în anumite condiții).

Cadouri corporate tip gourmet se pot oferi și de zilele de naștere ale angajaților, de zilele onomastice, precum și în momente cheie: sărbătorirea unor aniversări corporative sau a unor performanțe în companie, performanțe de echipă sau stabilite de anumite persoane în mod punctual. O idee bună poate să fie și dăruirea de cosuri cadou de bun venit în companie, pentru angajații noi, pe principiul conform căreia prima impresie contează foarte mult.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice