COVID-19 | Pot fi refolosite sticlele de plastic la birou? Ce spun experții despre utilizarea dozatorului de apă

COVID-19 | Pot fi refolosite sticlele de plastic la birou? Ce spun experții despre utilizarea dozatorului de apă
Publicat: 09/03/2020, 11:53
Actualizat: 09/03/2020, 11:56

Pe masură ce numărul cazurilor de coronavirus crește, multe companii recomandă angajaților să-și dezinfecteze birourile, să lucreze de acasă și să limiteze utilizarea obiectelor reutilizabile. Întrebarea multora este: pot fi refolosite sticlele de plastic sau paharele de cafea?

Se crede că transmiterea este preponderent pe cale aeriană, ceea ce înseamnă că pacienții purtători de coronavirus pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin vorbit, tuse, strănut, care intră în contact cu mâinile, ochii, mucoasa orală ori nazală.

Deoarece acesta este principalul mod de transmitere, Amesh Adalja, expert în boli infecțioase, a declarat că minimizarea expunerii ar trebui să se concentreze pe spălarea mâinilor și nu pe evitarea refolosirii unei sticle de plastic.

Totuși, aceasta atrage atenția asupra faptului că gâtul sticlei sau cana nu ar trebui să atingă dozatorul: „În timpul acestui focar, este inteligent să curățați recipientele după fiecare utilizare”.

De asemenea, recomandat este să vă spălați mâinile înainte de a mânca, de a prepara cafeaua și înainte/după ce folosiți spațiile comune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase