Cum alegem jucariile ideale pentru cei mici?

Cum alegem jucariile ideale pentru cei mici?
Publicat: 12/10/2022, 12:04
Actualizat: 12/10/2022, 12:04

Una dintre cele mai mari recompense ale educației parentale este să-ți vezi copilul crescând și învățând – iar jucăriile pot fi o parte captivantă a călătoriei. Mai mult, jucăriile alese cu atenție pot promova de fapt abilități vitale pentru dezvoltarea micuțului tău – în domenii precum gândirea creativă, limbajul și alfabetizarea, matematica timpurie, rezolvarea problemelor și creșterea social-emoțională.

Caracteristicile jucăriilor ideale pentru bebeluși și copii mici

Sunt sigure – ceea ce înseamnă că nu există părți mici care ar putea reprezenta un pericol de sufocare, sunt ușor de igienizat sau spălat, fără margini ascuțite, puncte sau părți care s-ar putea rupe sau prinde degetele mici.

Sunt jucarii deschise si au mai mult de o utilizare. De exemplu, o minge poate fi folosită pentru urmărirea, rostogolirea, aruncarea, ascunderea, lovirea sau prinderea, iar in acest fel se pot inventa in permanenta jocuri noi. Alte jucarii Montessori deschise, cum ar fi cuburile din lemn, cărămizile de construcție și materialele de artă și meșteșuguri sunt adesea o achiziție excelentă, deoarece pot fi folosite din nou și din nou – și în moduri diferite. Într-un sens foarte real, aceste jucării pot crește odată cu copilul tău. Un alt mare beneficiu pentru jucăriile deschise este că multe dintre ele încurajează învățarea STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) într-un mod distractiv și neintimidant. Copiii le pot folosi pentru a inventa și a construi propriile lor creații!

Sunt jucării care se potrivesc cu interesele și abilitățile copilului dumneavoastră. Înainte ca o jucărie să poată contribui la dezvoltarea celui mic, acesta trebuie să fie interesat să se joace cu ea. Dacă copilului îi plac dinozaurii, cautați jocuri și jucării care se concentrează pe concepte preistorice. Sau dacă îi place să construiască, gândiți-vă la un set de blocuri alfabetice pentru a încuraja recunoașterea literelor și a construcțiilor.

Sunt jucării simple adaptate vârstei celor mici. Copiii trebuie în special să experimenteze succesul, ceea ce ajută la definirea sentimentului lor de autonomie. Un sortator de forme cu 4 forme simple (pătrat, cerc, triunghi și stea) funcționează deoarece există trei oportunități de succes plus o provocare. Un sortator de forme cu 12 forme geometrice diferite este probabil prea complicat și ar fi frustrant pentru copiii mai mici, dar grozav pentru cei mai mari. O jucărie ar trebui să fie suficient de provocatoare pentru a fi distractivă, dar nu atât de dificilă încât să-ți frustreze copilul suficient încât să nu se mai joace cu ea.
Jucăriile educaționale ideale sunt cele care captează atenția copiilor și o păstrează. Indiferent ce jucării alegeți, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să vă distrați. Alocați timp în fiecare zi și alăturați-va copiilor în timpul jocului pentru a încuraja învățarea și legătura. În cele din urmă, amintiți-vă că vă cunoașteți cel mai bine copilul – și asta vă face un judecător excelent pentru a alege jucăriile care vor oferi cel mai bun rezultat pentru creșterea și dezvoltarea lui!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Codul Rutier, modificat pentru șoferii de categoria B. Klaus Iohannis a promulgat legea
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale