Cum alegi o cremă hidratantă pentru ten mixt – ingrediente și texturi potrivite

Cum alegi o cremă hidratantă pentru ten mixt - ingrediente și texturi potrivite
Cum alegi o cremă hidratantă pentru ten mixt - ingrediente și texturi potrivite
Publicat: 19/01/2021, 10:15
Actualizat: 19/01/2021, 19:19

Keyword: Crema hidratanta ten mixt

O cremă de față bună va reuși să păstreze un aspect hidratat și luminos al tenului, conferind o senzație plăcută și fină la atingere. Însă, indiferent de ingredientele naturale pe care le conține, crema hidratantă va acționa corect doar în funcție de nevoile tenului tău, adică de tipul de ten pe care îl ai.

Tenul mixt este cel mai întâlnit tip de ten în rândul femeilor. Are tendința de îngrășare în zona T – frunte, nas, bărbie – și porțiuni uscate pe celelalte zone. Tenul mixt trebuie îngrijit cu mare atenție, în sensul că trebuie avut grijă ca echilibrul între zona uscată și zona grasă să fie menținut. Folosirea produselor strict destinate tenului uscat sau strict destinate tenului gras poate conduce la o dezechilibrare majoră a dermului. 

Care este cea mai buna crema de față pentru ten mixt?

Fie se folosesc produse de îngrijire specifice tenului mixt, fie pentru fiecare zonă în parte se va aplica produsul corespunzător tipului de ten. Pe de o parte, o cremă care să controleze excesul de sebum și să absoarbă grăsimea din zona T-ului, adică o cremă ten mixt fără uleiuri grase în compoziție și, în paralel, o cremă ten mixt hidratantă bogată în uleiuri minerale, care să hidrateze zonele uscate. 

Tenul mixt are nevoie să fie hidratat optim, pentru a se evita deshidratarea care nu duce decât la creșterea secreției de sebum. În încercarea de a menține pielea hidratată, glandele sebacee produc mai mult sebum decât în mod normal, ceea ce va duce la un ten și mai uleios și la probleme acneice. În același timp, pentru a-ți păstra tenul tânăr și pentru a evita ridurile, sunt folositoare cremele antiage cu efect de echilibrare a funcțiilor pielii și aici intervin ingrediente de genul acid hialuronic, colagen, coenzima Q10 sau retinol.

  • Formula cu Aloe Vera – Aloe vera este utilizată în cosmetică încă din cele mai vechi timpuri, datorită puterii mari de hidratare și a efectului de catifelare asupra tegumentului. Gelul din aloe vera ajută la menținerea tinereții pielii, deoarece stimulează producția de colagen. Substanţele active au efect analgezic și antiinflamator la nivelul pielii, cu rol de refacere a țesuturilor şi de calmare a iritaţiilor. Substanţele antioxidante din compoziţia produselor pe bază de aloe vera ajută la hidratarea pielii, care devine fină și catifelată, eliminând ridurile. Bottega Verde a reînnoit linia istorică Aloe cu produse noi cu formule îmbunătățite și din ce în ce mai naturale, cu o cantitate mai mare de Aloe în interior.

Crema de față pentru ten mixt, cu extract de aloe vera este o cremă ten mixt cu 95% ingrediente naturale, pentru ten iluminat, plin de hidratare. Sucul de aloe combate și echilibrează excesul de sebum și are o acțiune fresh, hidratantă și calmantă. Textura sa fluidă, se absoarbe rapid și oferă un confort imediat întreaga zi. Din frunzele de Aloe Vera se obține un suc cu peste 200 de substanțe funcționale, capabile să efectueze o acțiune eficientă de hidratare, calmare și regenerare a pielii. Crema pe lângă suc de aloe bio mai conține miere și vitamina E, care conferă prospețime, hidratare și hrănesc pielea revigorând-o. Este o cremă hidratantă minunată tip sorbet destinată pentru a hidrata și a oferi echilibru tenului mixt cu tendința de îngrășare.

  • Formula cu Collagen – Cremele antirid ajută la combaterea radicalilor liberi, hidratează și oferă elasticitate pielii, asigură un efect de regenerare, luptă împotriva ridurilor sau neutralizează factorii ce indică semnele îmbătrânirii. Folosind aliate produsele Bottega Verde, timpul devine mai răbdător cu tinerețea și frumusețea chipului tău, datorită ingredientelor active precum acid hialuronic, ceramide, retinol… Produsele din gama Collagen Supreme joacă un rol crucial în regenerarea pielii și dispariția ridurilor, indiferent că este o cremă ten mixt, gras, sau uscat.

Alege crema pentru față, de zi, pentru ten mixt și gras, cu ulei de alune și flori de rodie pentru a te bucura de mai multe beneficii:

  • Crema antirid acționează asupra prevenirii îmbătrânirii pielii și asupra imperfecțiunilor acesteia.
  • Colagenul ajută la îmbunătățirea aspectului tenului, acesta devenind elastic și ferm.
  • Folosită zilnic, textura să nongrasă oferă tenului tonifiere și hidratare, reface țesuturile epidermei, lăsând-o luminoasă și radiantă.

Această formulă cu Colla-Gain® pe bază de flori de rodie (cu acțiune antioxidantă) și ulei de alune (care echilibrează secreția de sebum din piele) va avea o triplă acțiune asupra tenului tău, antirid, iIluminare și hidratare.

  • Formula cu apă de bambus și alge verzi – Dacă folosești creme naturale hidratante în rutina de îngrijire zilnică a tenului tău, pe termen lung pielea va deveni mai catifelată, cu o elasticitate îmbunătățită, machiajul tău va arăta mai bine, iar primele semne de îmbătrânire vor fi întârziate. Formula hidratantă cu apă de bambus și alge verzi combină puterea răcoritoare a apei de bambus, cu acțiunea protectoare a extractului de alge verzi. Bambusul este o plantă care se umflă și nu se rupe, un simbol al tinereții veșnice, fiind cunoscut sub numele de aur verde. Extractul său este bogat în minerale prețioase care dau tenului elasticitate și luminozitate. Algele verzi ușor adaptabile la mediu extern, rețin molecule de apă și le eliberează lent.

Printre cremele hidratante pentru tenul mixt, crema gel intensiv hidratantă pentru piele mixtă cu extract de alge verzi și apă de bambus, are o formulă hidratantă care funcționează ca un burete care reține apa în timp și păstrează hidratarea constantă timp de 24 de ore. Este o cremă hidratantă pentru tenul mixt cu care îți vei putea îmbunătăți tenul la orice vârstă. Pe lângă activitatea hidratantă, folosind creme naturale hidratante îți vei menține pielea în stare optimă și îți vei proteja tenul de factorii de mediu, de stres și de agresiunile externe. Crema-gel intensiv hidratantă 24H este o sursă de hidratare pentru tenul mixt datorită texturii plăcute de gel.

Extrem de bogate, hrănitoare, fără a avea un aspect gras, ușor absorbite de către piele, aceste opțiuni de la Bottega Verde vin în întâmpinarea nevoilor tenului tău, lăsând pielea radioasă, catifelată și perfect hrănită pe întreaga durată a zilei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”