Un grătar reușit nu ține doar de foc și cărbuni. Secretul unei cărni suculente și aromate stă în ingredientele aplicate peste ea înainte și în timpul gătirii. Indiferent că vorbim de porc, vită, pui sau miel, iată ce poți pune peste carne pentru a obține un rezultat fraged, savuros și suculent.
Marinarea este esențială pentru o carne moale și bine aromată. Lasă carnea la marinat între 2 și 24 de ore, în funcție de grosime și tip.Ingredientele-cheie pentru o marinadă eficientă sunt:
Ulei (de măsline sau floarea-soarelui) : ajută la păstrarea sucurilor în carne. De asemenea, zeama de lămâie, oțetul balsamic, vinul, iaurtul frăgezesc fibrele. Sarea pătrunde în profunzime și accentuează gustul. Zahărul brun sau mierea caramelizează ușor la foc și dă o crustă gustoasă. desigur nu uita de condimente și ierburi (usturoi, rozmarin, cimbru, boia, piper), care adaugă profunzime aromei.
Pentru un plus de suculență, poți unge carnea în timp ce se gătește:
Folosește o pensulă și unge carnea de câteva ori, mai ales spre finalul gătirii.
Puțini știu, dar muștarul este un aliat excelent pentru carnea la grătar. Aplicat într-un strat subțire peste carne înainte de condimentare:
Frăgezește natural datorită acidității.- Ajută condimentele să adere bine la suprafață.- Nu lasă gustul specific după gătire, ci doar suculență și aromă subtilă.
FOTO: Envato