Cum se folosește un aparat dejantat anvelope?

Publicat: 27/10/2021, 12:08

Pentru utilizarea în siguranță a dispozitivului, trebuie mai întâi să vă dezumflati anvelopele. Acest lucru se poate face prin îndepărtarea capacului supapei și a bucsei roții.

Acest pas implică ridicarea talonului la mai mult de zece milimetri de la janta. În acest caz, este suficient să aliniați călcâiul cu lopata și să zdrobiți pedala de relief. Manevra se poate face pe trei puncte diferite ale anvelopei.

Prin apăsarea pedalei gheară de prindere, puteți controla distanța ghearelor pentru a poziționa roată orizontal. Odată ce anvelopa este în poziție, pur și simplu apăsați din nou pedala pentru a seta și a calibra janta. Astfel, capul de îndepărtare poate fi amplasat la același nivel cu janta, astfel încât să poată trece talonul deasupra. Apoi puteți apasă pedala de rotație a platformei pentru a elibera primul călcâi. Aceeași tehnică poate fi utilizată pentru a îndepărta al doilea călcâi.

După separarea anvelopei de janta, puteți înclină coloana capului de demontare prin apăsarea pedalei corespunzătoare. Acest lucru vă  permite să eliberați șiragul și să treceți la pasul următor.

Prima manevră este de a înlocui supapa. Apoi, janta și anvelopa trebuie lubrifiate înainte de a poziționa din nou capul de demontare la același nivel ca și pentru demontare. Prin rotirea platanului, dispozitivul acționează cordonul inferior, apoi cordonul superior de pe janta. În cele din urmă, puteți înclina coloana înapoi și vă  puteți pregăti să umflați anvelopa.

Alegerea unui aparat de dejantat anvelope depinde mai ales de tipul de utilizare al mașinii, de dimensiunea anvelopei tratate și de performanța dispozitivului.

Mai presus de toate, definirea tipului de utilizare a mașinii vă  permite să specificați mai bine alegerea schimbătorului de anvelope. Dacă este o utilizare ocazională, modelele semi-automate sunt cele mai potrivite de masina dejantat roti. De fapt, acestea sunt mai presus de toate fiabile, robuste și de cele mai multe ori cele mai puțin costisitoare schimbătoare de anvelope în comparație cu modelele automate. În cazul utilizării intensive, se recomandă modele automate.

Fiecare model de schimbător de anvelope are anvelope de dimensiuni adecvate. Dar majoritatea mașinilor existente pentru anvelope sunt proiectate pentru a procesa anvelope ușoare pentru vehicule și autoutilitare. Acestea sunt în principal anvelope cu dimensiuni cuprinse între 12 și 25 inch. Pentru anvelopele mai mari de 25 de inch, modelele corespunzătoare de schimbătoare de anvelope se găsesc cel mai adesea în sectorul industrial.

Performanța unui aparat dejantat anvelope depinde, în general, de tehnologia utilizată, care poate fi electrică, hidraulică, pneumatică sau hibridă. Dar dacă sunteți în căutarea unei mașini de precizie, schimbatoarele electrice de anvelope sunt cele mai fiabile. Pentru uz industrial, modelele hidraulice sunt mai potrivite.  Cuvântul Reifenmontiermaschine vine din limba germană și înseamnă aparat dejantat anvelope și poate fi folosit că resursă pentru a spori căutările online!

Un schimbător de anvelope este o mașină de dezmembrare a anvelopelor care este cu siguranță o investiție inițială, dar veți amortiza rapid costurile, mai ales dacă aveți două vehicule. Un schimbător de anvelope manual este chiar mai puțin costisitor și mai puțin voluminos decât un decapant automat pentru anvelope pe care îl puteți vedea la profesioniști. De asmenea, pe langa un astfel de dispozitiv un elevator auto cu 2 coloane reprezinta o alta achizitie importanta!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului