Dacian Cioloș, nemulțumit de activitatea ministrului Educației: Monica Anisie ar trebui să plece de la Minister de urgență. Ce îl supără pe fostul premier

Dacian Cioloș, nemulțumit de activitatea ministrului Educației: Monica Anisie ar trebui să plece de la Minister de urgență. Ce îl supără pe fostul premier
Dacian Cioloș, . Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 12/09/2020, 21:59

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a postat sâmbătă pe Facebook un mesaj prin care își exprimă nemulțumirea față de modul în care Ministerul Educației au gestionat începerea noului an școlar.

El susține că nu este normal ca autoritățile din Educație să fie luate pe nepregătite după atâtea luni de la începutul pandemiei și se declară nemulțumit și de birocrația excesivă din sistem.

Astfel, el le dă dreptate cetățenilor care consideră că Guvernul și autoritățile în general dau dovadă de incompetență.

„Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el. După șase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite», iar ne irită cetățenii cu pretențiile lor permanente și scoatem încă o dată din pălărie soluția magică a oricărui funcționar depășit de situație: să trimitem lumea după o altă adeverință, să umplem țara de cozi și dosare cu șină.

Distanțare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ți-au amorțit picioarele, spatele și gândurile, alături de alți oameni la fel de iritați și obosiți ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autoritățile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar așa și este.

Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de «pepsiglas», azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el. După șase luni de pandemie, iar „ne-a…

Publicată de Dacian Cioloş pe Sâmbătă, 12 septembrie 2020

Cioloș: Monica Anisie ar trebui să plece de la Minister, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla asta

Fostul premier o critică și pe Monica Anisie, ministrul Educației, despre care susține că ar trebui să părăsească funcția, însă susține că nu are nicio speranță în acest sens.

„Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare.

Din păcate, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească. Oamenii ajung din nou victime și asta într-un moment oricum greu, de nesiguranță provocată de pandemie și haos la toate nivelurile administrației”, a spus Dacian Cioloș.

Cioloș îi cere demisia Monicăi Anisie

Liderul PLUS a mai spus că în momentul de față nu există certitudinea că școlile se pot redeschide în siguranță, motiv pentru care îi cere demisia ministrului Monica Anisie, despre care spune că a eșuat în funcția de la Minister.

„Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță.

Iar soluția pe termen lung este să scoatem odată politica din școală prin concursuri pentru toți directorii de școli din țară. Să reorganizăm inspectoratele școlare pentru a le profesionaliza și să implicăm părinții și elevii în buna administrare a școlilor”, mai spune fostul premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului