Prima pagină » Diverse » De ce NU e bine să speli carnea înainte să o gătești. Ce spune medicul Mihail Pautov

De ce NU e bine să speli carnea înainte să o gătești. Ce spune medicul Mihail Pautov

De ce NU e bine să speli carnea înainte să o gătești. Ce spune medicul Mihail Pautov

Chiar dacă multe persoane obișnuiesc să spele carnea înainte de a o găti, acest obicei nu este deloc recomandat. Medicul Mihail Pautov spune că aceste obicei, de a spăla carnea crudă, poate duce la răspândirea bacteriilor.

“Oare voi spălați carnea când o cumpărați de la magazin? Carnea nu se spală și pentru asta este un motiv. Dacă este stricată sau are vreo bacterie pe ea, atunci se simte la miros. Dacă are o bacterie pe ea și o speli, tu împrăștii bacteria aia peste tot”, a explicat medicul pe rețelele sociale.

Așadar, iată de ce spălarea cărnii înainte de gătire nu este recomandată și poate fi chiar nesănătoasă din mai multe motive:

  • Spălarea cărnii crude poate duce la răspândirea bacteriilor periculoase, cum ar fi Salmonella sau E. coli, pe suprafețe și ustensile de bucătărie. Aceste bacterii pot fi prezentate și pot contamina alte alimente, creând un risc de îmbolnăvire.
  • Apa folosită pentru spălare poate scădea temperatura cărnii, ceea ce poate favoriza creșterea bacteriilor și multiplicarea lor. Este important să gătești carnea la o temperatură suficient de ridicată pentru a ucide bacteriile și a preveni îmbolnăvirea.
  •  Spălarea cărnii poate duce la pierderea unor nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, care sunt solubile în apă și se pot scurge odată cu apa.
  • Deși spălarea cărnii poate îndepărta anumite particule de murdărie și contaminanți de suprafață, ea nu este suficient de eficientă pentru a elimina toate bacteriile periculoase. Gătitul adecvat este singurul mod sigur de a distruge bacteriile prezente în carne.

În loc să speli carnea înainte de gătire, este mai sigur să gătești carnea la o temperatură adecvată pentru a ucide bacteriile și a preveni contaminarea alimentelor. Asigură-te că folosești ustensile curate și spală-le bine după ce ai manipulat carne crudă pentru a preveni răspândirea bacteriilor în bucătărie.

Recomandarea video

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Ea e Mălina, tânăra care a căzut de la etaj azi în Oradea! Era celebră
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ