De ce trebuie să îți schimbi parfumul odată cu sezonul

De ce trebuie să îți schimbi parfumul odată cu sezonul
Sursa foto:  Freepik
Publicat: 30/08/2022, 13:49
Actualizat: 01/09/2022, 10:18

Pe vremuri, multe persoane își făceau un obicei din a purta mereu același parfum. În prezent, parfumurile se schimbă odată cu anotimpurile. Iar acest obicei poate avea mai multă logică.

Primăvara, ai nevoie de arome proaspete și care induc energie, în timp ce în sezonul rece sunt potrivite parfumurile mai tari, cu multă personalitate. Iată mai jos care sunt motivele pentru care poți să-ți schimbi parfumul odată cu intrarea într-un nou sezon și cum să o faci.

Parfumul corespunde stării de spirit

Toamna, ai nevoie de mirosuri picante și lemnoase, reconfortante, ca să contracarezi temperaturile care sunt în scădere. Acum își pot face loc mirosurile orientale sau amețitoare, mai puternice decât cele pe care le-ai folosi în mod normal în sezonul cald.

Iarna, cele mai potrivite sunt aromele puternice, precum cele din parfumuri arabesti, care, pe lângă faptul că încălzesc, au avantajul de a rezista toată ziua. Condimentele, notele lemnoase și mirosurile tari, florale sau nu, sunt de preferat pe timpul iernii.

În timpul primăverii, un anotimp marcat de zile însorite și ținute din ce în ce mai lejere, cele mai potrivite parfumuri dama au arome proaspete, naturale, de plante care oferă energie sau delicate, precum zambilele, lotusul, trandafirul și crinul ori orhideea, lotusul și bujorul.

Vara, parfumurile sunt expuse la căldură și transpirație și dispar mai repede. Cele mai potrivite sunt parfumurile ușoare, aerisite, cu nuanțe de citrice ori fructe, precum coacăzele negre și mandarinele ori fisticul.

Parfumul te ajută să te reînnoiești

Odată cu un nou sezon, îți place să-ți schimbi tunsoarea, hainele, bijuteriile, machiajul și, de ce nu, parfumul. Îți alegi hainele și culorile machiajului în funcție de culoarea ochilor și a pielii, dar și de perioada anului. În mod similar, parfumurile pot fi schimbate în fiecare anotimp.

Un nou parfum, noi note olfactive

Când frigul începe să se simtă sau, dimpotrivă, când razele soarelui devin mai puternice, ai o nouă oportunitate de a testa parfumuri cu note care poate nu îți sunt familiare, de exemplu, în sezonul care se apropie, de paciuli, ambră sau cedru.

Vara, vei fi tentată mai ales de mirosuri proaspete și discrete, pentru a compensa efectul căldurii mai mult sau mai puțin intense.

Cum să-ți alegi un nou parfum

Atunci când îți cauți noul parfum preferat, mergi în magazinele de profil pentru a putea testa mai multe arome. Pulverizează câteva pufuri pe banda de testare, apoi ține-o aproape de nas, fără să atingi pielea. Este recomandat să nu testezi mai mult de patru arome diferite într-o zi, pentru că simțul tău olfactiv ar putea fi saturat și nu vei mai face diferența între mirosuri.

În cazul în care ești atrasă de unul dintre parfumuri, aplică puțin spray pe încheietura interioară a uneia dintre mâini. Evită să-ți freci pielea, deoarece parfumul se va încălzi și își va modifica aroma. După două minute, vei simți notele de mijloc (numite și notele inimii). După alte aproximativ cincisprezece minute, vei descoperi notele de bază ale parfumului, cele care rezistă cel mai mult.

Alege formula potrivită

Parfum, apă de parfum, apa de toaletă, apă de colonie – intensitatea produsului trebuie să fie adaptată diferitelor momente ale zilei și temperaturilor din mediul ambiental. De exemplu, parfumul poate deveni destul de amețitor când este folosit pe caniculă.

În ceea ce privește parfumul, se aplică regula “mai puțin înseamnă mai mult”: câteva picături aplicate în spatele fiecărui lob al urechii, la baza gâtului, în scobitura decolteului și a încheieturilor mâinilor și în spatele fiecărui genunchi.

Apa de toaletă și apa de parfum sunt complementare primului. Ele pot fi pulverizate pe piele, păr și haine, intensificând mirosurile parfumului.

Pentru zonele sau vremurile calde și însorite, apa de colonie poate fi o alegere excelentă. Poate fi pulverizată pe tot parcursul zilei, însă pielea înmiresmată astfel nu se expune la soare, pentru că se poate păta sau irita.

Un accesoriu magic, care subliniază perfect personalitatea fiecăruia, parfumul ne încântă simțurile în orice anotimp. Să-ți schimbi parfumul odată cu sezonul înseamnă să te pui în armonie cu natura, să testezi noi arome, să știi să te reînnoiești și să te simți bine în pielea ta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?