DECLARAȚII. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache despre spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” cu peste 1000 de paturi ce urmează a fi construit: „Va fi un spital de urgență, destinat arșilor și va avea paturi pentru mamă și copil”

Redactor:
Florentina Dinu

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a oferit informații despre construirea spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”, ce urmează a fi construit pe Șoseaua București – Târgoviște, la sediul Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București. Dan Tudorache a dezvăluit că spitalul, singurul construit  de o asemenea anvergură, cu peste 1000 de paturi, va fi funcțional în trei ani, următorul pas fiind câștigarea licitației pentru lucrările spitalului. Dan Tudorache a mărturisit că spitalul are potential de a deservi zonei de sud a României, va trata bolnavii arși și va avea paturi pentru mamă și copil.

Terenul pe care se va realiza spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” are o suprafață de 7,2 hectare

„Terenul este al Primăriei Sectorului 1. Cele patru hectare au fost completate cu aproximativ  3,2 hectare în anul 2011. În total avem (Primaria Sector 1)  7,2 hectare pe care se va realiza acest spital”, a declarat Dan Tudorache în cadrul conferinței de astăzi.

Dan Tudorache, mărturisiri despre construcția spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” cu peste 1000 de paturi

„Fiind un spital cu peste 1000 de paturi va deservi în primul rând locuitorilor Sectorului 1 și locuitorilor BucureștiuluiDupă terminarea acestui spital, în aproximativ trei ani de zile, va deservi zonei de sud a României, pentru  este singurul spital care se află în această etapă de realizare. Sper  se va termina. Este primul spital de stat construit, după 30 de ani, de o asemenea anvergură, cu peste 1000 de paturi.

Va fi spital de urgență, de arși si va avea paturi pentru mamă si copil.

Avem deja 55 de milioane de euro economisiți. Vom putea demara imediat ce avem un câștigător la finalul lunii iulie.  În luna august, ne putem bucură de construcția acestui spital, a declarat oficialul în timpul conferinței de presă, susținută azi, la ora prânzului.

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 10, Sector 1, București. Dan Tudorache a afirmat azi că suprafața desfășurată a spitalului este de 134.629,81 mp. În timpul declarațiilor, edilul a mai dezvăluit că unitatea medicală va avea 37 de săli de operație și aproape 1.000 de paturi pentru pacienți. De asemenea, aici vor fi grupate toate secțiile și specialitățile necesare pentru îngrijirea adulților și copiilor aflați în stare critică.

Gandul on Facebook Watch

LIVE GANDUL.ro de la conferinta de presa sustinuta azi de primarul sectorului 1 Daniel Tudorache.

 

 

 

Inchide