DECLARAȚII. Directorul FBI despre cresterea spionajului utilizat de China: „Unul dintre cele mai mari transferuri de avere din istoria umană”. Beijingul nu rămâne indiferent la alegerile prezidențiale

DECLARAȚII. Directorul FBI despre cresterea spionajului utilizat de China: „Unul dintre cele mai mari transferuri de avere din istoria umană”. Beijingul nu rămâne indiferent la alegerile prezidențiale
DECLARAȚII. Directorul FBI despre cresterea spionajului utilizate de China: „Unul dintre cele mai mari transferuri de avere din istoria umană”. Beijingul nu rămâne indiferent la alegerile prezidențiale
Publicat: 08/07/2020, 09:36
Actualizat: 08/07/2020, 09:36

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat ca la fiecare zece ore, autoritățile americane deschid o anchetă de contraspionaj care implică China si a criticat dur guvernul chinez pentru utilizarea sa de spionaj și atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite, ceea ce a numit „unul dintre cele mai mari transferuri de avere din istoria umană”. De asemenea, Wray a avertizat că Beijingul nu rămâne indiferent la alegerile prezidențiale care se apropie în SUA.

China are „preferinţe” pentru viitoarele alegeri din SUA, susține Christopher Wray, directorul FBI din SUA

Campania de influenţă pernicioasă a Chinei vizează politicile şi poziţiile noastre 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an”, a declarat Christopher Wray într-un discurs rostit la Institutul Hudson din Washington.

În aceste condiții, China are „preferinţe” pentru viitoarele alegeri din SUA, susține Christopher Wray, directorul Biroului Federal pentru Investigaţii din Statele Unite. În opinia lui, nu există „nicio ameninţare specifică” privind scrutinul din 3 noiembrie, în care preşedintele republican Donald Trump va candida pentru un al doilea mandat împotriva democratului Joe Biden. Dar aceste presiuni „permanente” au evident „implicaţii pentru alegeri”, consideră Christopher Wray. Chinezii „fără îndoială au preferinţe”, a conchis directorul FBI, fără a da detalii.

Anchetele de contraspionaj care implică China au crescut cu 1300 la sută în ultimul deceniu

Wray răspundea la întrebări după un discurs axat în special pe presupusul spionaj economic al Chinei, cazuri despre care a spus că au crescut cu 1.300 la sută în ultimul deceniu.

„Am ajuns în punctul în care FBI deschide o nouă anchetă de contraspionaj legată de China la fiecare zece ore”, a declarat directorul FBI. „Chiar acum, China lucrează pentru a compromite (…) cercetarea americană privind COVID -19”, susține Christopher Wray.

„Poporul Statelor Unite este victima furtului chinez pe o scară atât de masivă încât reprezintă unul dintre cele mai mari transferuri de avere din istoria umană”, a spus Wray.

Întrebat dacă SUA au estimat daunele financiare pe care guvernul chinez le-a provocat economiei americane, Wray a spus că nu știe un număr exact, dar a adăugat că „fiecare cifră pe care am văzut-o este uluitoare”.

„Confruntarea efectivă a acestei amenințări nu înseamnă că nu ar trebui să facem afaceri cu chinezii, nu înseamnă că nu ar trebui să găzduim vizitatori chinezi, nu înseamnă că nu ar trebui să întâmpinăm studenți chinezi sau să coexistem cu China pe scena mondială”, A explicat Wray. „Înseamnă că atunci când China încalcă legile noastre penale și normele internaționale, nu vom tolera, cu atât mai puțin activ.”

Oficialii americani s-au plâns de mult că furtul de proprietate intelectuală chineză a costat economiei miliarde de dolari în venituri și mii de locuri de muncă și că amenință securitatea națională. China susține că nu se angajează în furturi de proprietate intelectuală.

F-35, bijuteria coroanei din portofoliul gigantului de apărare Lockheed Martin, a avut compromisurile sale de design și de electronice în 2009. Se credea că hackerii chinezi se află în spatele intruziei cibernetice.

Mai târziu, China a anunțat că își va dezvolta propriul luptător din a cincea generație, jetul furtiv Shenyang J-31, care are o asemănare izbitoare cu F-35.

Christopher Wray a fost numit de Donald Trump la conducerea Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în 2017, după demiterea controversată a lui James Comey pentru investigaţia cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Wray a absolvit Universitatea Yale și lucra la Washington DC încă din timpul administraţiei preşedintelui George W. Bush, după un mandat de procuror federal în Georgia. Acesta a urcat rapid în ierarhie şi a ajuns asistent al Procurorului General al Statelor Unite. Când a fost nominalizat de Donald Trump pentru a conduce FBI-ul, a primit un vot covârșitor de confirmare din partea Senatului american: doar cinci senatori democrați din 100 au fost împotrivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată