DECLARAȚII. Klaus Iohannis critică deciziile CCR: Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile/ Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu această decizie

DECLARAȚII. Klaus Iohannis critică deciziile CCR: Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile/ Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu această decizie
CONTESTAȚIE. Klaus Iohannis a atacat la CCR Legea pentru declararea zilei de 4 iunie ”Ziua Tratatului de la Trianon”
Publicat: 07/05/2020, 18:09
Actualizat: 07/05/2020, 21:10

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, de la ora 18:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. În intervenția sa, acesta a criticat decizia CCR, sancționând  în același timp și atitudinea pe care a avut-o PSD.

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

„Acum se departajează cei responsabili și curajoși de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase. Sunt pe de o parte românii care respectă restricțiile, specialiștii, guvernanții care au luat măsuri corecte. Această parte a societății e orientată spre depășirea crizei. De cealaltă parte îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să revină la corupție și proastă guvernare, adică PSD și acoliții săi. România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni”, a declarat președintele.

„Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că interesul politic e mai presus de oameni. Pentru ei nu e surprinzător că azi aceste sancțiuni sunt discutate, discutabile, deși e evident că au fost utile. Surprinzătoare este perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății. Fără aceste sancțiuni, morții pe care azi îi plângem ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia CCR. Sancțiunile impuse de autorități nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi. Politicienilor care fac un scop din apărarea drepturilor celor care încalcă legea le cer să înceteze ca prin acțiunile lor să mai pună în pericol viața cetățenilor. Lupul își schimbă blana dar năravul ba”, a spus Klaus Iohannis despre situația actuală.

Atac dur la adresa PSD:

„Profitând că atenția publică e concentrată pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat în parlament, mult și prost, toxic. A continuat să facă ce știe mai bine, acest partid nociv care a scos în stradă sute de mii de români, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni. Acest partid a fost pe punctul de a scoate țara noastră de pe parcursul european. Dau doar două exemple recente de legi care s-au dovedit neconstituționale: suspendarea plăților la credite și la utilități, legi scrise prost și populist. CEDO a dat o decizie care ne-a arătat din nou care era agenda reală a PSD: au venit la putere pentru a-i alunga din funcții pe cei competenți, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-și da amnistii și grațieri. Prin ce continuă să facă, dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic asupra justiției. De ce face PSD asta? Pentru că a rămas același partid preocupat să-și salveze baronii .În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiecte, PSD era preocupat să lovească din nou în standardele de integritate PSD vrea să permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze. Ar viza o mie de aleși locali care au încălcat legea Unica preocupare a PSD, chiar și într-o criză sanitară, rămân legile cu dedicație pentru baronii lor PSD a infestat cu persoane obediente până și cele mai importante instituții ale statului În 2018 și 2019, PSD a încercat să pună pe butuci ÎCCJ. Azi vrea să-i apere pe infractori, cu sprijinul sateliților lui Maniera discreționară a PSD de a se comporta ca majoritate parlamentară a condus la ani pierduți pentru România Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza cât timp PSD are majoritatea parlamentară”, a punctat acesta.

„După ce vom ieși din această criză principalul obiectiv trebuie să fie să punem România pe drumul unei dezvoltări temeinice și durabile”, a încheiat Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?