Gândul
  • Publicat:
Diverse

DEZINFECTANT MADE IN ROMANIA/ UMF din Cluj sare în ajutorul medicilor și prepară DEZINFECTANT după o rețetă aprobată de OMS

DEZINFECTANT MADE IN ROMANIA/ UMF din Cluj sare în ajutorul medicilor și prepară DEZINFECTANT după o rețetă aprobată de OMS

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a anunțat că în laboratoarele Facultății de Farmacie a fost preparată prima tranșă de 30 de litri de soluție dezinfectantă, după o rețetă aprobată de OMS.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a anunțat, miercuri, pe pagina de Facebook, că soluția este destinată personalului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, aflat în prima linie în lupta împotriva răspândirii noului virus.

UMF „Iuliu Hațieganu” contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate…

Publicată de UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca pe Miercuri, 25 martie 2020

„Miercuri a fost preparată în Laboratoarele Facultății de Farmacie a UMF Cluj-Napoca prima tranșă de 30 de litri de soluție dezinfectantă, după o rețetă aprobată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe care colegii noștri farmaciști au făcut-o pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus. Activitatea continuă și am fi bucuroși dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluțiilor”, au scris reprezentanții Facultății.

Aceasta a mulțumit colegilor săi de la Facultatea de Farmacie care au răspuns imediat și s-au mobilizat exemplar, „găsind resursele disponibile pentru a ajuta și au preparat într-un timp record soluția dezinfectantă”.

Inchide