DEZVĂLUIRI ȘOCANTE. Donald Trump ar fi IGNORAT recomandările înalților oficiali în domeniul Sănătății

DEZVĂLUIRI ȘOCANTE. Donald Trump ar fi IGNORAT recomandările înalților oficiali în domeniul Sănătății
Conferință de presă pe tema pandemiei, la Casa Albă / Foto: captură YouTube
Publicat: 12/04/2020, 20:39

Un nou raport cu privire la deciziile greșite ale administrației Trump în primele zile ale răspândirii coronavirusului în SUA a fost publicat sâmbătă în New York Times, care arată cum președintele Donald Trump a ignorat avertismentele consilierilor săi despre boala infecțioasă letală care se apropie de Statele Unite.

Conform raportului citat de CNN, dr. Robert Kadlec, oficialul principal care coordonează strategia de răspuns a SUA la dezastre din cadrul Departamentului de Sănătate, a convocat grupul de lucru pentru coronavirus la Casa Albă pe 21 februarie.  Acesta a prezis că în SUA vor fi 110 milioane de persoane infectate, 7,7 milioane de spitalizări și 586.000 de decese.

Drept urmare, grupul „a concluzionat că vor avea nevoie în curând să ia măsuri agresive de distanțare socială, chiar cu riscul perturbării severe a economiei naționale și a vieții zilnice a milioane de americani”. Totuși, a trebuit să treacă mai mult de trei săptămâni pentru ca Trump să adopte măsuri de distanțare socială pe 16 martie. La două zile de la întâlnirea respectivă, Kadlec a aflat despre transmiterea de la om la om între persoane asimptomatice, afirmă raportul NY Times. Dar în loc să implementeze imediat măsuri de atenuare a dezastrului, atenția președintelui s-a orientat către comunicare.

Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, a emis un avertisment că virusul va perturba viața de zi cu zi. Trump a anulat o întâlnire în care ar fi urmat să fie discutate eforturile de atenuare a impactului pandemiei. În schimb, el l-a numit pe vicepreședintele Mike Pence responsabil de grupul de lucru și de comunicare pe chestiuni legate de coronavirus.

Pe parcursul a aproape trei săptămâni, în perioada 26 februarie – 16 martie, numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Statele Unite a crescut de la 15 la 4.226. De atunci, peste o jumătate de milion de americani s-au testat pozitiv pentru virus, iar autoritățile spun că sute de mii sunt probabil infectați.
Un oficial al administrației a confirmat CNN că cei mai importanți experți ai sănătății publice au fost de acord în a treia săptămână a lunii februarie cu privire la necesitatea de a începe să se aplice o strategie de control al răspândirii pandemiei și o strategie de atenuare a efectelor acesteia care să implice măsuri agresive de distanțare socială.

Oficialii americani din domeniul de sănătate publică plănuiseră să-l îndemne pe președinte să se îndrepte spre  această strategie după ce s-a întors din India,  însă acea ședință a fost anulată după ce Trump când s-a întors la Washington înfuriat de reacția piaței bursiere și de avertismentul lui Messonier despre „severitatea” unor măsuri care să întrerupă viața de zi cu zi.

Oficialul a confirmat, de asemenea, că un schimb de e-mailuri în cadrul grupului a dezvăluit conversațiile din interiorul administrației. Un e-mail din 23 februarie al unui cercetător de la Institutul de Tehnologie din Georgia care împărtășea un raport despre potențialul răspândire asimptomatică a bolii a dat alarma între mai mulți oficiali de top, a spus oficialul.
The Times descrie de asemenea modul în care secretarul de sănătate  Alex Azar l-a informat pe președinte în această privință.

Azar „l-a informat despre potențialul grav al virusului” în timpul unui apel telefonic din 18 ianuarie. Câteva zile mai târziu, Trump a declarat unui reporter de la Davos: „Îl avem (coronavirusul) în totalitate sub control. Vine din China și îl avem sub control. Este – va fi bine.”

Printr-un alt apel din 30 ianuarie, Azar l-a avertizat pe Trump despre posibilitatea unei pandemii. Trump a răspuns că a spus că Azar este alarmist.

La apelul din 30 ianuarie, Azar „a fost agresiv, avertizând că virusul se poate transforma într-o pandemie și susținând că China ar trebui criticată pentru că nu a fost transparentă”. Dar Trump a respins ideea de a critica China. Potrivit Times, Trump i-a spus lui Azar „să înceteze cumesajele panicarde”

Președintele nu și-ar schimba tonul cu privire la China până nu a auzit că un purtător de cuvânt al guvernului chinez a răspândit o conspirație care afirmă că coronavirusul provine de la trupele americane. Asta se întâmpla în momentul în care Trump a început să se refere la coronavirus drept „virusul chinez” și „virusul Chinei”. Times subliniază, de asemenea, lupta dintre consilierii de securitate națională și economici în ceea ce privește pașii care trebuie făcuți în ceea ce privește China, o mișcare pe care Trump o indică pentru a arăta că a luat în mod serios amenințarea de coronavirus

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă