DOSAR PENAL. Zvastica, desenată pe pereţii mai multor blocuri din Cluj-Napoca

Redactor:
Gandul
DOSAR PENAL. Zvastica, desenată pe pereţii mai multor blocuri din Cluj-Napoca
DOSAR PENAL. Zvastica, desenată pe pereţii mai multor blocuri din Cluj-Napoca / Sursă Foto: Mediafax Foto

Zvastica a fost desenată pe mai multe blocuri, garaje şi un panou amplasat pe un loc de joacă dintr-un cartier din Cluj-Napoca. Un desen cu zvastica a apărut, sâmbătă, şi pe un panou al unui loc de joacă din Cluj-Napoca. Pe peretele unui bloc a fost scris şi mesajul „White power”, iar poliţiştii fac cercetări pentu a-i găsi pe autori, relatează Mediafax.

Însemnul nazist a fost desenat în mai multe locuri:

Zvastica a fost desenată pe mai multe blocuri, garaje şi un panou amplasat pe un loc de joacă dintr-un cartier din Cluj-Napoca, iar Poliţia a întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări pentru răspândirea simbolurilor cu caracter fascist, rasist şi xenofob.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, sâmbătă, pentru Mediafax că în acest dosar se caută identificarea autorului şi tragerea sa la răspundere.

DOSAR PENAL. Zvastica, desenată pe pereţii mai multor blocuri din Cluj-Napoca / Sursă Foto: Mediafax Foto

 

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca derulează investigaţii pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorului, ca urmare a unor mesaje şi însemne apărute în spaţiu public, pe pereţii unor clădiri şi a unor panouri publice din cartierul Grigorescu. Se desfăşoară cercetări într-un dosar penal, în baza Legii nr. 107/2006 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, au spus reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările au fost derulate după ce pe pereţii mai multor blocuri, garaje şi panouri amplasate pe un loc de joacă din cartierul clujean Grigorescu a fost desenată zvastica şi a fost scris mesajul „White power”.

 

 

Inchide