După 15 ani de „fidelitate”, un ploieștean a rupt contractul cu Vodafone și și-a făcut abonament la Orange. Dar regretă crunt: „80 lei pe lună pentru…”

După 15 ani de „fidelitate”, un ploieștean a rupt contractul cu Vodafone și și-a făcut abonament la Orange. Dar regretă crunt: „80 lei pe lună pentru...”
După 15 ani de „fidelitate”, un ploieștean a rupt contractul cu Vodafone și și-a făcut abonament la Orange. Dar regretă crunt: „80 lei pe lună pentru...” / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 06/12/2022, 18:13

Un client de telefonie mobilă s-a plâns despre cum a luat una dintre cele mai mari țepe din viața lui. Pățania are legătură cu o decizie pe care acum o regretă crunt: a renunțat la abonamentul pe care-l avea la Vodafone pentru oferta celor de la Orange.

Doar că, după cum singur recunoaște, luna de miere a trecut repede, iar apoi l-a lovit realitatea. Apăsătoare, la fel ca noile facturi de telefonie mobilă.

De ce a renunțat la Vodafone după 15 ani

Pentru abonatul din Ploiești, relația pe care a avut-o cu cei de la Vodafone vreme de 15 ani a fost ca într-o căsnicie – cu bune și rele, cu încredere și respect. Asta până într-o bună zi când, așa cum remarcă bărbatul, n-a mai fost nimic din toate astea.

Deși a anunțat de multe ori că vrea să „divorțeze”, nimeni de la Vodafone nu a insistat să-l păstreze ca client, iar asta l-a cam deranjat pe prahovean.

Potrivit spuselor sale, după trecerea la Orange, totul a fost lapte și miere în primele luni. Dar, după numai o jumătate de an, a realizat că ceva nu este în regulă.

Acum jumătate de an, pentru că cei de la Vodafone m-au dezamăgit și m-au tratat ca pe un străin, după 15 ani de relație am decis să pun punct și să merg către Orange. O bună bucată de timp am avut acel fior de început de relație. Nici factura nu venea prea des, nu mă presa nimeni, internetul mergea bine și simțeam că am făcut, în cele din urmă, cea mai bună alegere.

După lunile de miere cu Orange și după ce s-a uscat cerneala pe contract, mi-am dat seama că trebuie să îmi pun mai multe întrebări și să îmi optimizez costurile cu abonamentul, însă ceva nu a mers bine.

Să ne înțelegem, la Orange am un abonament, fără telefon, pentru care plătesc, în prezent, undeva la vreo 80 de lei, în fiecare lună. Așa am vrut eu la acel moment. Aveam nevoie de roaming, doamna de la casiere vorbea frumos și am zis să nu refuz.

Tot timpul m-am gândit că aș putea să reziliez contractul sau aș putea să îmi micșorez costurile printr-un simplu apel către Orange. Părea totul simplu. Și a venit ziua cea mare. Am sunat, am spus cine sunt și ce vreau de la viața asta: costuri mai mici”, a povestit bărbatul pentru ObservatorulPh.

Surpriză, nu se poate rezilia contractul!

Dar, surpriză, un contract nu se poate rezilia atât de ușor, așa că ploieșteanul s-a izbit de un mare refuz atunci când i-a contactat pe cei de la Orange. A aflat că abia după 18 luni poate face acest lucru.

Mi s-a spus că Orange nu poate face nimic în acest sens, în prezent. Că am de așteptat undeva la vreo 18 luni până la prima modificare de abonament sau de achiziție a vreunui telefon. Și am zis că reziliez și gata.

Mi s-a spus că pot rezilia, dar că există un cost de reziliere care practic reprezintă suma tuturor lunilor rămase de achitat. Ca și cum rezilierea asta nici nu ar fi reziliere, ci plată în avans pentru servicii de care nici nu mai beneficiezi.

Am vorbit frumos cu doamna de la telefon. Era o doamnă și va rămâne o doamnă. Știu că ea doar își făcea datoria pe bani puțini. Și, în tonul meu calm, am început să pun mai multe întrebări și să înțeleg de ce nu am dreptul să reziliez, pur și simplu, abonamentul.

Am înțeles rapid că e vorba de “aceeași Mărie, dar cu altă pălărie”. Plecasem de la Vodafone în speranța că voi găsi ceva mai bun. Am dat de Orange care, pentru început, mi-a făcut viața frumoasă, după care și-a arătat colții. Exact ca-n viață, ca în relații etc.

Și oricum, de la Vodafone nu am plecat oricum, ci am stat și m-am gândit de zece ori, am dat telefoane, am tot anunțat că plec și ei nimic. Nici nu plecam de la Vodafone, dar voiam să văd și eu dacă le pasă. Iar apoi, din senin, a apărut Orange-ul ăsta, într-o zi cu soare pe cer și până la apusul soarelui eram deja portat și cu viața total schimbată” a mai povestit bărbatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media