Edward Snowden, mesaj pe Twitter despre documentarul „Colectiv”: „Watch this film”

Edward Snowden, mesaj pe Twitter despre documentarul „Colectiv”: „Watch this film”
/ Sursă Foto: Colectiv FIlm, Facebook
Publicat: 15/04/2021, 22:47

Edward Snowden, celebrul activist american, a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îi îndeamnă pe oameni să urmăreaască filmul românesc „Colectiv”: „Watch this film”.

Edward Snowden: „Vizionați acest film”

„Vizionați acest film”, a scris Edward Snowden pe Twitter, joi, 15 aprilie. Fostul membru al NSA a oferit un link la un citat al lui Alexander Nanau și al Alexandrei Opriș, regizorul și coscenaristul filmului documentar „Colectiv”.

Documentarul „Colectiv”, nominalizat la Premiile Oscar

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Oscar, la categoriile „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

Documentarul, regizat de Alexander Nanau, devine, astfel, primul film românesc nominalizat la Premiile Oscar.

În 2020, documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a câştigat Premiul academiei Europene de film pentru cel mai bun documentar. Filmul a mai primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj străin de la Societatea Naţională a Criticilor de Film din Statele Unite.

„Colectiv” povestește tragedia din clubul cu acelaşi nume, în urma căreia au murit 64 de oameni.

La categoria „Cel mai bun documentar”, au mai fost nominalizate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

La categoria „Cel mai bun film străin”, celelalte pelicule nominalizate sunt „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Critics Choice, categoria „cel mai bun film străin”, aceasta fiind încă o recunoaștere internațională a nivelului pe care îl atinge pelicula.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase