„Colectiv”, nominalizat la Premiile Critics Choice, categoria „cel mai bun film străin”

„Colectiv”, nominalizat la Premiile Critics Choice, categoria „cel mai bun film străin”
„Colectiv”, nominalizat la Premiile Critics Choice, categoria „cel mai bun film străin” / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/filmcolectiv
Publicat: 09/02/2021, 14:01

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Critics Choice, categoria „cel mai bun film străin”. Este încă o recunoaștere internațională a nivelului pe care îl atinge pelicula regizată de Alexander Nanau și care spune drama din jurul clubului care a ars în întregime în 2015.

Documentarul lui Alexander Nanau a fost nominalizat și la Premiile Oscar.

„Colectiv”, mai mult decât un film documentar

Filmul „Colectiv”, o co-producţie România-Luxemburg, prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti după incendiul din Colectiv.

„Mank”, ce prezintă povestea lui Herman Mankiewicz, co-scenarist al filmului „Citizen Kane”, a primit luni seară cele mai multe nominalizări – 12 – la Premiile Critics Choice. „Minari”, de Lee Isaac Chung, o poveste semiautobiografică a unei familii coreene care se mută în Arkansas în anii ‘80, a primit 10 nominalizări.

Serviciile de streaming au dominat nominalizările pentru cea de-a 26-a gală Critics Choice Awards, iar compania Netflix are patru pelicule nominalizate la categoria „cel mai bun film” – „Da 5 Bloods”, „Ma Rainey’s Black Bottom”, „Mank” şi „The Trial of the Chicago 7”.

Din cauza pandemiei de COVID-19, cea de-a 26 gală Critics Choice Awards va avea loc într-un format hibrid. Prezentatorul principal al galei, Taye Diggs, se va afla alături de alţi prezentatori pe scena unui cinematograf din Los Angeles, iar câştigătorii vor apărea prin videoconferinţe din diverse zone ale lumii. Gala va avea loc pe 7 martie şi va fi transmisă de postul CW.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase