EFECTELE CORONAVIRUSULUI simțite de NEVĂZĂTORI. Nu le este permis accesul în supermarket-uri, întrucât nu ar putea respecta distanțarea socială

EFECTELE CORONAVIRUSULUI simțite de NEVĂZĂTORI. Nu le este permis accesul în supermarket-uri, întrucât nu ar putea respecta distanțarea socială
Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 31/03/2020, 20:52

Oamenii cu deficiențe de vedere au afirmat că nu au fost lăsați să intre în supermarket-uri, întrucât nu ar putea să întreprindă măsuri de distanțare socială.

Un bărbat a spus că i s-a refuzat intrarea într-un supermarket din Marea Britanie, întrucât „nu a putut garanta” că poate rămâne la doi metri de toată lumea, transmite DailyMaily.

Persoanele cu alte dizabilități susțin, de asemenea, că ajutoarele lor sunt îndepărtate, întrucât se permite accesul unei singure persoane.

„O persoană nu a avut voie să intre, deoarece nu-și putea duce coșul în scaunul cu rotile”, a declarat Amo Raju, de la caritatea Disability Direct.

„Și a existat clientul cu deficiențe de vedere, care nu era permis să intre în magazinul său local, deoarece au spus că nu se poate distanța social și nu vor permite nimănui să-l ajute.”

În plus, părinții au susținut că marile supermarketuri nu le mai permit să facă cumpărături cu copiii – pentru a aplica norme mai stricte de distanțare socială.

Multe alimente au limitat numărul de persoane permise într-un supermarket simultan, alții cerând clienților să rămână la cel puțin doi metri unul de altul, în urma focarului de coronavirus din Marea Britanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase