ELCLEN reacționează în scandalul apei calde: Firea dezinformează pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea

ELCLEN reacționează în scandalul apei calde: Firea dezinformează pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea
ELCLEN reacționează în scandalul apei calde: Firea dezinformează pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea
Publicat: 06/10/2020, 09:09

ELCLEN reacționează după ce Firea a acuzat Guvernul că a oprit furnizarea apei calde în București, în timpul campaniei, pentru a-i determina pe cetățeni să aibă o atitudine ostilă față de ea. „ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi de funcționare conform solicitărilor Termoenergetica”, anunță compania, acuzând-o pe Firea de dezinformare și susținând că în mandatul său a dat dovadă de dezinteres față de termoficarea din București. 

Orice formă de ostilitate a populației față de Primăria Municipiului București în timpul mandatului Gabrielei Firea în legătură cu lipsa apei calde se datorează de fapt dezinteresului total pe care aceasta, împreună cu echipa sa, l-au manifestat în cei 4 ani de mandat față de termoficarea din București, preferând să cheltuiască banii publici pe orice altceva decât pentru modernizarea rețelelor aflate într-o stare tehnică gravă”, acuză în schimb ELCEN.

Compania critică lipsa de investiții în rermoficare, din timpul mandatului Gabrielei Firea. 

Cheltuielile uriașe investite in imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investițiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esențiale pentru modernizarea rețelelor, precum și nerespectarea în mod repetat a obligațiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilității opiniei publice față de acest mandat dezastruos pentru București.

Ieșirile publice fără fundament, precum și răspândirea de informații false și inducerea în eroare în mod intenționat și repetat a opiniei publice au depășit de fiecare dată sfera competențelor reprezentantului unei instituții a cărei principală responsabilitate este grija față de cetățeni. A minți cu nonșalanță din această poziție implică interes doar pentru imaginea proprie, intenție clară de manipulare, lipsă de respect față de opinia publică și, mai ales, lipsă de decență profesională”, se mai arată în comunicatul ELCEN.

ELCLEN o contrazice pe Firea

ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi de funcționare conform solicitărilor Termoenergetica. Și în perioada indicată de Gabriela Firea în declarația mincinoasă de ieri, CET-urile ELCEN aflate în funcțiune au furnizat agent termic în parametri corespunzători, în conformitate cu comanda zilnică contractuală a Termoenergetica. Deși agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află rețeaua de transport și distribuție ca urmare a indiferenței Primăriei Municipiului București, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aprox. 800t/h în 2016 – aprox. 2200 t/h în 2020) și la dublarea pierderilor în doar 1 an (aprox. 1200 t/h în 2019 vs. aprox. 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă și livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcționează la limita de avarie”, se mai arată în comunicat.

Firea: Toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern

Gabriela Firea a declarat, ieri, că lipsa apei calde din timpul campaniei a fost un plan al Guvernului de a genera o atitudine ostilă din partea bucureștenilor.

Toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri, ca să fie ostilă faţă de mine populaţia, deşi agentul termic este produs de către CET-uri, care aparţin de Guvern. Şi da, gropile de gunoi sunt avizate de către Ministerul Mediului, deci de către Guvern, şi da, traficul nu poate fi rezolvat decât prin investiţii la centura ocolitoare a Capitalei. Iată că acum se găsesc şi bani. Pe noi nu ne-au lăsat să ne împrumutăm nici măcar de la bănci private. Văd că acum totul se poate. Văd şi cetăţenii că de fapt au fost chinuiţi un an de zile de către Guvernul PNL pentru a fi scoasă eu din Primărie. Măcar dacă s-a întâmplat aşa, să curgă lapte şi miere în Bucureşti în perioada următoare, eu mi-aş dori, pentru că vreau să le fie bine bucureştenilor”, a spus Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom