Este încetinită inovația la jocurile pentru cazinourile online?

Este încetinită inovația la jocurile pentru cazinourile online?
Este încetinită inovația la jocurile pentru cazinourile online?
Publicat: 15/12/2020, 15:08
Actualizat: 15/12/2020, 15:09

Industria jocurilor de noroc online, în special cazinourile online, pare a fi saturată de jocuri similare, unde creativitatea și producerea jocurilor noi a încetinit.

Adoptarea și implicarea în tehnologia digitală au schimbat fundamental structura pieței consumatorilor în ultimii ani. Industria pariurilor și a jocurilor de noroc a fost transformată, odată cu creșterea online și, mai recent, a mobilului. Aceste schimbări au provocat guvernele naționale din Europa și din alte părți pentru a identifica modalități eficiente și adecvate de reglementare și impozitare a industriei în creștere a pariurilor și jocurilor la distanță. La ora actuală, industria jocurilor de noroc din țara noastră este reprezentată de numai puțin de 14 operatori, listați pe această pagină, care reprezintă casino online România – un mediu de joc licențiat și reglementat de ONJN.

De la prima platformă de jocuri de noroc online lansată în 1996, nu am văzut decât progrese în ceea ce privește jocurile, numărul de jucători și veniturile industriei. Inovațiile aduse la cazinourile online se pot vedea la o singură aruncătură de ochi, unde primele platforme de jocuri erau simpliste, comparativ cu site-urile prezente în ziua de astăzi. Vorbim de la aparate de jocuri cu 1 linie de plată la software inovativ cu jocuri 3D, sute de tematici, sute de linii de plată, cu jocuri bonus, jocuri multiplayer și nu în ultimul rând, rețeaua de jackpot-uri progresive.

În principal, cele mai mari progrese sunt în domeniul tehnologiei, datorită cărora, jocurile de cazino online au o grafică vizuală mult îmbunătățită, precum și efecte audio inovative. Toate ajută la crearea unei experiențe de joc mai bune. Aici se enumeră și introducerea platformelor de jocuri live, elementul de socializare și de realitate, care lipsea site-urilor de jocuri de noroc.

Soluțiile tehnologice pentru crearea lumilor artificiale oferă dezvoltatorilor oportunități mari în realizarea efectului prezenței pentru consumatorul de conținut digital. Primele companii care au văzut potențialul unor astfel de tehnologii au fost studiouri specializate în crearea divertismentului interactiv. Fanii jocurilor de noroc folosind realitatea augmentată și virtuală garantează o imersiune completă în joc. Cu alte cuvinte, un jucător poate vizita un cazinou, poate juca poker, ruletă, blackjack, sau la sloturi, poate comunica cu alți vizitatori ai instituției, experimentând un sentiment al realității a ceea ce se întâmplă, fără să iasă din sufragerie.

Ultimele inovații aduse cazinourilor online sunt introducerea platformelor bazate pe blockchain, care  ar putea produce schimbări masive dacă sunt reprezentate de un număr mai mare. Utilizarea tehnologiilor inovatoare este complet normală în aceste tipuri de industrii de afaceri, mai ales având în vedere nivelul de securitate. Acestea sunt motivele pentru utilizarea blockchain-ului pentru afacerea cu jocuri online – tranzacții de bani virtuali de încredere, transparente și complet sigure. Blockchain-ul poate rezolva provocările critice ale industriei cazinourilor în contabilitate, gestionarea încasărilor, securității, reglementării, precum și să reducă decalajul dintre experiențele online și cele terestre.

Toate aceste inovații au dus la dezvoltarea industriei într-un mod masiv, într-un timp relativ scurt, cu toate acestea, la toate conferințele, târgurile și evenimentele din industrie se discută creativitatea jocurilor, care se pare a fi încetinită. Explicate de Cristiano Blanco, șeful departamentului de jocuri de la Kindred, acest fenomen se datorează parteneriatelor cu furnizorii de software, care scutesc operatorii de costurile proiectării și producției propriilor lor jocuri.

Furnizorii de software oferă soluții de jocuri operatorilor la costuri mai scăzute dar care reduc așteptările pentru inovație. Astfel că aceștia vor crea un software pentru slot sau joc de masă, în mai multe variații, care provin în general de la adăugarea unui număr mai mare de linii de plată sau a  unui joc bonus cu mai multe rotiri gratuite. Dar acestea nu sunt justificate ca și inovație, conform lui Blanco iar platformele de jocuri de noroc sunt aglomerate cu jocuri similare.

Simon Hammon, directorul de la Relax Gaming are propria lui părere despre creativitatea furnizorilor de software, unde își spune speranța în companiile mai mici, care, dacă sunt finanțate corespunzător, au capacitatea de a renaște creativitatea  la jocuri. Conform specialistului, cei care îndrăznesc să fie creativi pot beneficia de investiții masive pentru a lansa conținut original în mod eficient. Fără suportul necesar, aceste studiouri pot cădea în plasa tendințelor curente, continuând astfel  procesul de saturație.

Una dintre speranțele industriei este studioul Red Tiger, un întreprinzător care a trecut de la categoria de jucători mici la categoria jucătorilor mari, prin creativitate. Premiat la Global Gaming Awards de anul trecut, pentru cel mai bun produs de cazinou al anului, cu Daily Drop Jackpots Net, Red Tiger a ridicat ștafeta cu foarte mult și a fost achiziționat de NetEnt cu 220 milioane de lire sterline, în 2019.  Fuziunea dintre Red Tiger și NetEnt a demonstrat încă o dată că inovație este încă un  instrument profitabil în sector, în special că imediat după, a urmat oferta de la Evolution Gaming de a achiziționa NetEnt cu 2,1 miliarde de dolari.

Efectele destabilizatoare ale pandemiei și-au pus amprenta și în industria jocurilor de noroc, care aduce consecințe financiare pe plan global. Cu toate acestea, operatorii care s-au concentrat în mediul online pot vedea lumina la capătul tunelului. În prima jumătatea anului 2020, cazinourile online au înregistrat o creștere la numărul de jucători, cu toate acestea, nimeni nu cunoaște viitorul industriei în cazul unei crize financiare.

În ultimii ani, cazinourile online generează cel mai mare procent din veniturile industriei, unde accentul ar trebui pus pe păstrarea utilizatorilor actuali dar și introducere unor noi jucători. Din punctul de  vedere al specialiștilor, nu există nici modalitate mai bună de a face acest lucru decât prin introducerea produselor inovative, care va păstra interesul jucătorilor. Cazinourile online au avut dintotdeauna un avantaj masiv în fața operatorilor fizici, datorită spațiului de stocare, care le permite achiziționarea software-lor noi de jocuri,  în număr nelimitat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii