Eurodeputatul PNL Cristian Busoi: „Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre nevoia de a prioritiza lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate și accesul la medicamente”

Eurodeputatul PNL Cristian Busoi: Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre nevoia de a prioritiza lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate și accesul la medicamente
Publicat: 06/08/2020, 15:23
Actualizat: 06/08/2020, 15:27
Eurodeputatul Cristian Busoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), a discutat cu ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, despre necesitatea de a prioritiza in cadrul negocierilor MFF si Planul de redresare economica, dintre Parlamentul European si Consiliul de Ministru, lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate, problema accesului la medicamente. Eurodeputatul PNL recomandă ca alte state UE, inclusiv România, să preia modelul german de gestionare a crizei coronavirusului, „poate cel mai bun exemplu de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate”.

Eurodeputatul Cristian Busoi: „Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre nevoia de a asigura un buget corespunzător pentru acesta și necesitatea de a prioritiza unele acțiuni urgențe”

„Am avut o întrevedere de lucru foarte bună cu ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. Germania deține astăzi președinția Consiliului Uniunii Europene, cu o misiune și un rol determinant în încheierea negocierilor pentru viitorul buget al UE și Planul de redresare economică. 
Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre programul independent de Sănătate al Uniunii, #EU4Health, nevoia de a asigura un buget corespunzător pentru acesta și necesitatea de a prioritiza unele actiuni urgente si importante, precum: lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate și a sistemelor de sănătate din UE, susținerea rețelei Centrelor de excelență, întărirea rolului instituțiilor din UE dedicate sănătății, pregătirea mai bună pentru eventuale alte pandemii și rezolvarea problemei accesului la medicamente”.
Eurodeputatul PNL l-a felicitat pe ministrul Sănătății al Germaniei pentru gestionarea epidemiei Covid-19, un model de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate pe perioada pandemiei, model pe care îl recomandă pentru a fi o sursă de inspirație pentru alte state UE și pentru România.

Eurodeputatul Cristian Busoi: „Germania este cel mai bun exemplu de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate, un model pentru România și alte state UE”

„Nu în ultimul rând, l-am felicitat pe Jens Spahn pentru modul în care domnia sa – ca ministru al Sănătății – și Germania au gestionat criza COVID-19 și pentru rezultatele excelente pe care le-au obținut. Germania reprezintă, în UE, poate cel mai bun exemplu de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate pe perioada pandemiei și nu numai. Un model pe care îl recomand mereu pentru a inspira și alte state din UE, inclusiv România”.

Am avut o întrevedere de lucru foarte bună cu ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. Germania deține astăzi…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, August 6, 2020

Consiliul European a adoptat cadrul financiar multianual pentru următorii 7 ani, precum și Fondul de recuperare COVID-19 la 21 iulie. Deși aprobarea fondului de recuperare este o veste pozitivă pentru lucrătorii UE și Europa, planurile de a reduce bugetul Programului de sănătate al UE4 sunt dezamăgitoare.
Consiliului UE a redus fondurile pentru programul EU4Health de la 9,4 miliarde EUR, astfel cum a fost propus în mai, la 1,67 miliarde EUR.
La 1 iulie 2020, Republica Federală Germania și-a asumat Președinția Consiliului Uniunii Europene (UE).
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...