Eurodeputatul PNL Cristian Busoi: „Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre nevoia de a prioritiza lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate și accesul la medicamente”

Eurodeputatul PNL Cristian Busoi: Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre nevoia de a prioritiza lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate și accesul la medicamente
Publicat: 06/08/2020, 15:23
Actualizat: 06/08/2020, 15:27
Eurodeputatul Cristian Busoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), a discutat cu ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, despre necesitatea de a prioritiza in cadrul negocierilor MFF si Planul de redresare economica, dintre Parlamentul European si Consiliul de Ministru, lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate, problema accesului la medicamente. Eurodeputatul PNL recomandă ca alte state UE, inclusiv România, să preia modelul german de gestionare a crizei coronavirusului, „poate cel mai bun exemplu de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate”.

Eurodeputatul Cristian Busoi: „Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre nevoia de a asigura un buget corespunzător pentru acesta și necesitatea de a prioritiza unele acțiuni urgențe”

„Am avut o întrevedere de lucru foarte bună cu ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. Germania deține astăzi președinția Consiliului Uniunii Europene, cu o misiune și un rol determinant în încheierea negocierilor pentru viitorul buget al UE și Planul de redresare economică. 
Am discutat cu ministrul german al Sănătății despre programul independent de Sănătate al Uniunii, #EU4Health, nevoia de a asigura un buget corespunzător pentru acesta și necesitatea de a prioritiza unele actiuni urgente si importante, precum: lupta împotriva cancerului, digitalizarea serviciilor de sănătate și a sistemelor de sănătate din UE, susținerea rețelei Centrelor de excelență, întărirea rolului instituțiilor din UE dedicate sănătății, pregătirea mai bună pentru eventuale alte pandemii și rezolvarea problemei accesului la medicamente”.
Eurodeputatul PNL l-a felicitat pe ministrul Sănătății al Germaniei pentru gestionarea epidemiei Covid-19, un model de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate pe perioada pandemiei, model pe care îl recomandă pentru a fi o sursă de inspirație pentru alte state UE și pentru România.

Eurodeputatul Cristian Busoi: „Germania este cel mai bun exemplu de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate, un model pentru România și alte state UE”

„Nu în ultimul rând, l-am felicitat pe Jens Spahn pentru modul în care domnia sa – ca ministru al Sănătății – și Germania au gestionat criza COVID-19 și pentru rezultatele excelente pe care le-au obținut. Germania reprezintă, în UE, poate cel mai bun exemplu de bună organizare și funcționare a sistemului de sănătate pe perioada pandemiei și nu numai. Un model pe care îl recomand mereu pentru a inspira și alte state din UE, inclusiv România”.

Am avut o întrevedere de lucru foarte bună cu ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. Germania deține astăzi…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, August 6, 2020

Consiliul European a adoptat cadrul financiar multianual pentru următorii 7 ani, precum și Fondul de recuperare COVID-19 la 21 iulie. Deși aprobarea fondului de recuperare este o veste pozitivă pentru lucrătorii UE și Europa, planurile de a reduce bugetul Programului de sănătate al UE4 sunt dezamăgitoare.
Consiliului UE a redus fondurile pentru programul EU4Health de la 9,4 miliarde EUR, astfel cum a fost propus în mai, la 1,67 miliarde EUR.
La 1 iulie 2020, Republica Federală Germania și-a asumat Președinția Consiliului Uniunii Europene (UE).
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York