Euronews despre declarațiile Academiei Române: ”Cel mai înalt organism științific din România, criticat pentru trimiterea la teoriile conspirației 5G”

Euronews despre declarațiile Academiei Române: ”Cel mai înalt organism științific din România, criticat pentru trimiterea la teoriile conspirației 5G”
Euronews despre declarațiile Academiei Române: ”Cel mai înalt organism științific din România, criticat pentru trimiterea la teoriile conspirației 5G”
Publicat: 01/09/2020, 16:48
Actualizat: 01/09/2020, 16:57

Publicația internațională Euronews scrie, astăzi, că cel mai înalt organism științific din România a fost criticat pentru că face trimitere la teoriile conspirației 5G, eliminând ulterior comunicatul de presă. OMS susține că nu există efecte negative ale tehnologiei 5G, iar băuturile alcoolice și carnea procesată prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta cancer, potrivit unui raport. Contactat de publicația internațională Euronews , biroul de presă al Academiei Române a refuzat să ofere un comentariu

Academia Românăafirmații negative despre tehnologia 5G

Academia Română a publicat un comunicat de presă solicitând o analiză științifică a oricăror riscuri pentru sănătate cauzate de noua tehnologie.

„Avertizăm că implementarea tehnologiei 5G fără o evaluare concretă a riscurilor și vulnerabilități poate avea consecințe grave asupra sănătății populației și poate genera un prejudiciu semnificativ mai mare decât bine”, se arată în comunicat.

„Oamenii de știință avertizează că viitoarele stații 5G vor genera câmpuri electromagnetice de aproximativ 100 de ori mai puternice decât cele din generațiile deja în funcțiune, dezvoltând practic un ocean artificial cu radiații milimetrice de înaltă frecvență (30-300 GH z) cu un risc potențial imens, pe termen mediu , pe viata.”

Comunicatul de presă a fost eliminat ulterior, dar este disponibil într-un cache web.

OMS susține că nu există efecte negative ale tehnologiei 5G

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declară că nu există efecte negative asupra sănătății legate de tehnologiile fără fir și nu au consecințe asupra sănătății.

„Nivelurile de densitate a energiei 5G vor fi similare cu 4G, nu de 100 de ori mai puternice, după cum spune comunicatul de presă al Academiei Române”, a declarat pentru Euronews un fizician, Florian Pompieru. „Tehnologia 5G nu generează radiații ionizante, astfel [este] imposibil să pune în pericol orice țesut viu.

„Faptul că au publicat și apoi au eliminat un astfel de comunicat de presă demonstrează atât ignoranța, cât și lipsa unor cunoștințe științifice adecvate cu privire la aceste probleme.”

Comunicatul de presă al Academiei face trimitere și la afirmația că radiațiile 5G și radiofrecvența pot provoca cancer.

OMS include legume murate și pudră de talc în aceeași categorie de agenți cancerigeni ca radiațiile de radiofrecvență. Băuturile alcoolice și carnea procesată prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta cancer, potrivit raportului.

Contactat de Euronews, biroul de presă al Academiei Române a refuzat să ofere un comentariu. Președintele academiei și membrii echipei de conducere nu au răspuns la solicitări prin telefon și e-mail.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase